ATENŢIE! Medicamente mortale folosite ca remediu în tratarea cancerului

joi, 21 august 2014, 01:57
1 MIN
 ATENŢIE! Medicamente mortale folosite ca remediu în tratarea cancerului
Este vorba de Avastin şi de Mabthera, folosite în unele forme de cancer.

Ministerul Sănătăţii (MS) împreună cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) so­licită blocarea urgentă a utilizării a două medicamente.

MS şi ANMDM consideră că folosirea medicamentelor Mabthera 100 mg şi 500 de mg şi Avastin 100 mg şi 400 mg, am­bele concentrate pentru soluţie perfuzabilă, puse pe piaţă de Rocher Regis­tration UK, dar importate din Italia, trebuie blocată imediat.

Furnizorii de servicii medicale care au achiziţionat cele două medicamente din Italia sunt obligaţi să stopeze utilizarea lor şi să informeze MS şi ANMDM în legătură cu stocurile avute.

În mai 2013 ANMDM a mai emis o informare pentru furnizorii de servicii me­­­dicale privind Avastinul. Atunci agen­ţia semnala că unii pacienţi aflaţi sub tratament au fost diagnosticaţi cu fascită necrozantă, unele cazuri ne­mai­pu­tând fi salvate.

Avastinul este un medicament admi­nistrat pacienţilor cu cancer colorectal. Mabthera este folosit în terapia limfomului non-Hodgkin, a leucemiei limfocitare cronice şi a poliartritei reumatoide.

 

Comentarii