ATENŢIE ŞOFERI! Restricţii de circulaţie pe străzi importante din cauza şantierelor

joi, 03 septembrie 2015, 01:59
3 MIN
 ATENŢIE ŞOFERI! Restricţii de circulaţie pe străzi importante din cauza şantierelor

Municipalitatea a anunţat ieri o serie de restricţii de cir­culaţie pe raza oraşului din cauza lucrărilor la şantiere.

În cursul nopţii de joi spre vineri, astfel de măsuri vor fi luate în zona cartierului Păcurari, pe str. Străpungere Silvestru, în intervalul 22.00 – 04.00, pentru lucrări la pasajul Octav Băncilă. „Sunt lucrări care vor fi executate pe timpul nopţii, acolo au început turnările pe rampele de acces ale pasajului de săptămâna trecută“, a precizat Chirica. El a adăugat că restricţiile vor continua şi pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă în acelaşi interval orar.

Tot în Păcurari vor fi menţinute restricţii pe unele porţiuni ale străzii Toma Cozma, unde a fost turnat recent asfalt pe tronsonul dintre str. Manolescu şi b-dul Carol. „Lucrările vor continua pe segmentul de până la intersecţia cu str. Păcurari în cursul zilei de mâine (astăzi, n.r.). Pe parcursul următoarelor două săptă­mâni vom interveni şi cu stratul de uzură. Primul tronson ca­re va fi abordat este cel aferent Colegiului Negruzzi, un­de sperăm să finalizăm până la sfârşitul săptămânii viitoa­re“, a menţionat primarul interimar.

Potrivit edilului, interdicţii vor fi inclusiv în zona Podu Roş – Nicolina. „Joi seară vor fi restricţii pe zona Podu Roş şi pasajul Nicolina pentru finalizarea asfaltării, la pasaj fiind vor­ba de o asfaltare în totalitate, iar în Podu Roş conti­nuăm asfaltarea pe timp de noapte“, a spus edilul.

Chirica a precizat că se lucrează şi la dezafectarea liniei de tramvai din zona rondului, în contextul în care calea de rulare pe tronsonul Podu Roş – Podul de Piatră urmează să fie dezafectată în cadrul proiectului ce prevede refacerea Splai Bahlui mal drept, aflat în procedură de licitaţie. Referitor la reintroducerea tramvaielor spre CUG, Chirica a de­cla­rat că primele probe în acest sens vor demara în luna oc­tombrie.

Nici zona centrală nu a scăpat de interdicţii în circulaţia rutieră. Potrivit edilului, Palas SRL a solicitat municipalităţii restricţii în dreptul şantierului de pe str. Sf. Lazăr, unde construieşte o clădire de birouri. „Restricţiile sunt pentru intervalul 4 – 11 septembrie şi perioada 21 septembrie – 27 octombrie. Nu este o oprire de circulaţie, ci doar faptul că ei vor folosi prima bandă pentru a aşeza utilaje, echipamente cu care toarnă betoa­ne, lucru care s-a mai desfăşurat până acum fără probleme şi astfel de restricţii vor mai fi până la finalizarea investiţiei“, a mai spus Chirica.

Şantierele de pe raza mu­nicipiului, în cadrul pro­iectelor europene derulate de Pri­mărie prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, ar urma să fie închise până la sfârşitul acestui an. Orice altă cheltuială în contul constructorilor după 31 decembrie va fi decontată de la bugetul local, şi nu din bugetul european.
 

Comentarii