Au fost mai mulţi oficiali decât spectatori la manifestările dedicate zilei de 9 mai

miercuri, 10 mai 2017, 01:56
1 MIN
 Au fost mai mulţi oficiali decât spectatori la manifestările dedicate zilei de 9 mai

Manifestările organizate ieri de au­torităţi, dedicate zilei de 9 mai, au atras un număr restrâns de ieşeni în Piaţa Independenţei. La eveniment au participat aproape 100 de ieşeni, în condiţiile în care numărul oficialităţilor a fost mai mare.

Manifestările au constat, ca în fiecare an, într-o ceremonial religios, alocuţiuni ale şefilor Iaşului, depunerea de coroane de flori şi defilarea Gărzii de Onoare. Pe 9 mai se sărbătoreşte Ziua Independenţei României, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. Toate oficialităţile care au ţinut alocuţiuni au avut discursuri pro-europene.

„Toate cele trei aniversări sunt importante pentru noi, dar niciuna nu se făcea fără sacrificiul celor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă. În primul rând despre ei trebuie să vorbim, despre acei bravi ostaşi români şi civili care au murit pe câmpul de luptă şi în afara sa pentru a face ca acele trei momente să le putem sărbători astăzi. Pentru noi trebuie să rămână datoria de a ne aminti de ei, de a slăvi aceste momente din istoria poporului român şi de a le duce mai departe“, a declarat primarul Mihai Chirica.

La rândul său, prefectul Marian Şerbescu a apre­ciat că ziua de 9 mai „este probabil ziua în care au avut loc cele mai multe evenimente esenţiale pentru destinul României“.

Comentarii