Aur olimpic pentru un hocheist român

sâmbătă, 20 februarie 2016, 02:43
2 MIN
 Aur olimpic pentru un hocheist român

 Eduard Căşăneanu a câştigat proba de îndemânare la JO pentru tineret de la Lillehammer

 
 
Hocheistul român Eduard Căşăneanu (16 ani) a cucerit medalia de aur, în concursul de îndemânare, la Jocurile Olimpice de Tineret 2016, de la Lillehammer (Norvegia). Cu 14 puncte, Căşăneanu i-a depăşit, în clasamentul general, pe Sebastian Cederle, din Slovacia (12 p) şi Erik Betzold (Germania, 11 p). Hocheistul de 16 ani a ocupat locul al doilea la viteză, a fost al doilea la precizia şutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea şutului, cel mai bun la precizia paselor şi al treilea la controlul pucului. Căşăneanu, născut pe 27 ianuarie 2000, la Miercurea Ciuc, a intrat în finală cu al doilea punctaj după faza calificărilor.  
”E o experienţă frumoasă că am câştigat această medalie, sunt mândru că am reuşit să aduc o medalie de aur României şi sper să mai fie şi altele de acum încolo”, a spus sportivul într-un interviu acordat canalului oficial al Comitetului Internaţional Olimpic. ”Cea mai dificilă rundă a fost cea cu pasele, am pierdut din prima şi atunci mi-am pierdut încrederea, dar am reuşit să aduc la ultima probă restul punctelor”, a precizat tânărul de 16 ani, care consideră că acesta este cel mai important moment din cariera sa. ”Nu m-am gândit că pot câştiga, am crezut că o să ajung pe un loc mai de jos, dar am rămas uimit când am câştigat medalia de aur. Sper să mă ajute lucrul acesta şi sper să ajung undeva”, a conchis Căşăneanu. Concursul de abilităţi şi îndemânare (Skills Challenge) de la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret de la Lillehammer a constituit o premieră, reunind sportivi şi sportive din 36 de ţări din întreaga lume. Următorul concurs va avea loc la Lausanne în 2020.
Eduard Căşăneanu a adus a doua medalie delegaţiei României la Lillehammer, după medalia de bronz cucerită de Mihaela Hogaş, miercuri, în proba de sprint echipe mixte internaţionale la patinaj viteză. Medalia de joi reprezintă a treia clasare pe un podium al unei competiţii. La schi fond, în proba masculină de 10 km, stilul liber, Iulian Ababei a ocupat locul 42 din 49 de concurenţi care au luat startul, în timp ce Nicoleta Sovarschi a ocupat ultima poziţie (39) la feminin, în cursa de 5 km.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii