Bărbatul care a provocat accidentul în urma căruia a murit copilul său de o lună a fost arestat

miercuri, 29 iulie 2015, 15:16
3 MIN
 Bărbatul care a provocat accidentul în urma căruia a murit copilul său de o lună a fost arestat

Bărbatul în vârstă de 21 de ani, care a provocat un accident grav pe DN1A, lângă localitatea braşoveană Săcele, în condiţiile în care era băut şi nu avea permis de conducere, în urma căruia copilul său de o lună a murit, iar alte două persoane au fost rănite, a fost arestat preventiv.

Imediat după accidentul petrecut în 24 iulie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi propus pentru arestare prevnetivă, însă magistraţii de la Judecătoria Braşov au dispus să fie cercetat în libertate, sub control judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii au contestat decizia, iar miercuri Tribunalul Braşov a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile, pentru infracţiuni la Legea Circulaţiei.

"Poliţiştii din Săcele au pus imediat în aplicare mandatul de arestare preventivă şi tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Poliţiştii au constatat că şoferul care a provocat accidentul nu avea permis de conducere şi era băut, iar în urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că avea o alcoolemie de de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a petrecut vinerea trecută, în 24 iulie, în jurul orei, 19.20, pe DN1A, la. km 174+200 m, într-o curbă uşoară la stânga, când tânărul de 21 ani, care conducea un autoturism dinspre Săcele spre Cheia, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul condus de el a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un autovehicul care circula din sens opus.

În urma impactului, ambele maşini implicate în accident au ajuns în afara carosabilului, în şanţul de pe marginea drumului, iar un bebeluş, o fetiţă de cinci săptămâni, copilul şoferului imprudent, a murit pe loc, după ce a fost proiectat prin geam, în afara autoturismului.

De asemenea, mama bebeluşului, în vârstă de 19 ani, care se afla pe bancheta din spate alături de copil, a rămas încarcerată, suferind traumatisme cranio- cerebrale şi toracice, precum şi fracturi ale membrelor. Femeia a fost preluată de un echipaj SMURD şi dusă la Spitalul Judeţean Braşov în stare gravă.

Şoferul vinovat şi un pasager din dreapta sa au fost răniţi uşor, dar au refuzat să fie transportaţi la spital, primind îngrijiri la faţa locului. Şoferul celeilalte maşini, aflat singur în autoturism, nu a fost rănit în urma accidentului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu un echipaj de descarcerare pentru a o scoate pe mama bebeluşului dintre fiarele contorsionate ale maşinii, cu un echipaj cu apă şi spumă, cu două echipaje SMURD şi două ambulante, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja.

Traficul rutier în zona accidentului s-a desfăşurat cu dificultate, până cînd poliţiştii rutieri au finalizat cercetările la faţa locului.

Comentarii