Comunicat de presă

BILANȚ DE PARLAMENTAR – Senator Florin Constantinescu (PSD)

joi, 20 octombrie 2016, 01:51
3 MIN
 BILANȚ DE PARLAMENTAR – Senator Florin Constantinescu (PSD)

Stimați ieșeni,

Mă apropii de finalul celui de-al doilea mandat în care, ca senator de Iași, am avut onoarea de a vă reprezenta în Parlamentul României.  

Consider că este atât momentul oportun, cât și obligația mea de a mă adresa Dumnevoastră, ieșenilor, pentru a vă informa în mod direct, și pe această cale, despre cele mai importante activități și rezultate pe care le-am înregistrat în această nobilă misiune. Doar Dumneavoastră, alegătorii, puteți cântări cum se cuvine calitatea și rezultatele muncii mele și puteți decide dacă v-am reprezentat cu responsabilitate, demnitate și onoare în Parlamentul României.

Pe parcursul ultimului mandat, am avut 39 de declaraţii politice, 101 întrebări, 41 de interpelări şi 66 de luări de cuvânt în plen. 

Dincolo de aspectul cantitativ, ca preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Palamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, pot afirma că am contribuit la consolidarea parcursului pro-european al fraților noștri de peste Prut, în iunie 2014 fiind semnat acordul de asociere al Moldovei cu Uniunea Europeană.

Ca fost președinte, timp de aproape un an, al Comisiei pentru Transporturi și Energie, am reușit să impun proiectul Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș pe lista de priorități a Guvernului, autostrada fiind inclusă în Master Planul General de Transport al României. Totodată, am sprijinit iniţiative privind promovarea producerii de energie produsă din surse regenerabile sau programe privind dezvoltarea infrastructurii de transport local. 

Am iniţiat şi sprijinit 69 de propuneri legislative în vederea sprijinirii şi promovării antreprenoriatului, accesului la pieţe şi internaţionalizarea IMM-urilor, pentru mărirea valorii tichetelor de masă și însănătoșirea sistemul de pensii etc.

În plan local, un proiect de maxim interes pentru mine a rămas Barajul de la Lunca Paşcani, susţinând varianta preluării de către Apele Române a Complexului  Hidroenergetic Lunca Paşcani. Activitatea unui parlamentar nu poate fi redusă doar la aceste câteva informații, sprijinul și consultanța acordată autorităților locale și cetățenilor din colegiul în care am fost ales ocupând o parte însemnată a muncii mele.

Este foarte important ca Dumnevoastră, ieșenii, să știți că, în ciuda unor informații prezentate trunchiat în spațiul public, nu sunt supus niciunei forme de constrângere juridică ce ar putea să mă împiedice să îmi continui activitatea politică. Informațiile respective se referă la o interpretare juridică a unei decizii a fostei administrații locale a Municipiului Pașcani, administrație din care am făcut parte doar în calitate de consilier local, între 2004 și 2008. 

În întreaga mea carieră politică și administrativă am respectat legea și normele morale, iar ca parlamentar mi-am pus întreaga pricepere și forță de muncă în slujba interesului public și pentru dezvoltarea comunității care mi-a acordat onoarea de a o reprezenta.

Cu respect,

Florin Constantinescu

Senator PSD de Iași

 

Comentarii