Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bilanţ pozitiv după noaptea de Halloween. Cinci politicieni au fost agresaţi şi fugăriţi cu uneltele agricole de alegătorii turbaţi

GALERIE
Patratel MARTI, 1 noiembrie - 2Patratel MARTI, 1 noiembrie - 3Patratel MARTI, 1 noiembrie - 4
  • Patratel MARTI, 1 noiembrie - 2
  • Patratel MARTI, 1 noiembrie - 3
  • Patratel MARTI, 1 noiembrie - 4
- +

* Buhuhuuună dimineaţa! Dimineaţa de după Halloween: sperăm că nu vă doare capul de la consumul de bostani sau alte elemente tematice şi că nu aveţi pe gât urme de colţi, semn că n-aţi observat la timp vreun vampir mai sprinten. Alţii n-au fost atât de prevăzători, aşa că în noaptea trecută s-au semnalat unele întâlniri de gradul III între oameni şi, să le spunem aşa, neoameni:

* Făpturile Întunericului fac parte din mai multe categorii şi sunt împărţite aproape ca politicienii; unele nici nu se salută, darămite să discute, să se organizeze, încât să nu pară că bântuie improvizat, neprofesionist. Aşa se face că la aceeaşi casă a ajuns întâi o fantomă zdrenţăroasă, apoi au venit trei strigoi, patru vârcolaci, doi moroi cu caş la gură, cinci schelete şi câţiva pricolici (patru mari şi opt mai mici); cu toţii s-au adunat în curtea omului şi s-au luat la harţă, care să bântuie mai întâi - exact ca urătorii, în seara de Revelion. Un asemenea conflict se lasă cu buşituri şi ţipete, cu zgomote de lanţuri zăngănind şi oase clămpănind (plus că, după cum se ştie, toţi pricolicii ţipă foarte tare şi ascuţit când sânt pocniţi după ceafă!), motiv pentru care gospodarul din casă a trezit-o pe soacră-sa, care dormea cu bigudiuri în păr şi alifie pe faţă, şi i-a strigat "Ia, ieşi matale până în ogradă, că te caută nişte rude!". După cinci minute s-a mai auzit doar sunetul făpturilor Întunericului, care fugeau îngrozite.

* Aseară, pe la 10.37, domnul Anton Plasmă venea cu coasa pe umăr de la câmp (unii zic că nu venea de la cosit, ci de la o întâlnire cu un vecin, cu care avusese o scurtă discuţie, un conflict de idei, genul ăla, din care se naşte progresul, fiindcă de la cosit nu se pătează coasa cu roşu); din sens opus venea o creatură ciudată, cu mantie lungă şi neagră, cu glugă de sub care se zărea un chip osos, ţinând pe umăr, tot aşa, o coasă care parcă lumina niţel în întuneric. Nu se cunoaşte exact pe cine căuta întunecata făptură şi în ce scop; doar că n-a avut ţigări la ea, nici 50 de lei cu împrumut, până la alocaţie, şi nici măcar n-a vrut să dea un sfert de vin. Sigur este că, de ieri, domnul Anton Plasmă are o coasă nouă, care nu se toceşte şi nu se ciobeşte, plus un parpalac lung şi negru, cu glugă, impermeabil. Există şi câţiva martori oculari care spun că au văzut un schelet în oasele goale alergând pe uliţă, dar nu se poate pune bază pe declaraţiile lor, fiind cam ciupiţi...

* Aflând din presă despre sărbătoarea de Halloween şi auzind zvonuri cum că în noaptea cu pricina morţii ies din morminte şi încep a colinda, pe la case a umbla, să se ţină de rele, sătenii din Consumatori au devenit vigilenţi şi au pus mâna pe topoare, furci şi coase, apoi s-au pus la pândă. După puţină vreme, pe şoseaua care taie în două localitatea au apărut cinci asemenea sinistre personaje: păreau oameni în toată firea, dar erau îmbrăcaţi exact ca morţii, în costume cu cravate şi pantofi în picioare, plus că nu era nevoie să fii bun psiholog pentru a-ţi da seama de pe feţele lor că veniseră sa facă rău. Un chiot vesel şi războinic, pe mai multe voci dogite, a răsunat din tabăra sătenilor, care au pornit la atac. Unele ziare de azi au băgat titluri gen "Electoratul s-a săturat de minciuni! Cinci politicieni veniţi să viziteze satele din colegiul pentru care candidează au fost agresaţi şi fugăriţi cu uneltele agricole de alegătorii turbaţi! Se anunţă o campanie cu scântei!".

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri