Billboard: Cele mai mari câştiguri sunt obținute de cântăreţii country

marți, 11 martie 2014, 11:27
2 MIN
 Billboard: Cele mai mari câştiguri sunt obținute de cântăreţii country

Revista Billboard a publicat un clasament al cântăreţilor care au câştigat cel mai mult în 2013, constatând că artiştii de muzică country au fost cel mai bine plătiţi, relatează 20minutes.fr.

Taylor Swift se află în fruntea clasamentului, cu aproape 40 milioane de dolari câştigaţi anul trecut. Cântăreaţa de 22 de ani îşi construieşte cariera şi succesul pe echilibrul între vânzări de albume, turnee şi produse derivate.

Ea este urmată de un personaj relativ necunoscut în afara graniţelor SUA, Kenny Chesney. Acesta a câştigat anul trecut 33 milioane de dolari, de trei ori mai mult decât Rihanna, aflată pe locul al 20-lea în topul revistei Billboard. Cântăreţul country de 45 de ani are un succes considerabil în SUA, fiind mereu în turnee. În plus, are şcoli de muzică şi dans, ferme, firme de sosuri de friptură şi muzicuţe pentru copii. Marca Kenny Chesney este atât de puternică încât cântăreţul a anunţat că îşi va reduce activitatea muzicală în 2014 la ‘numai’ 100 de concerte şi niciun album.

Pe locul al treilea al clasamentului, după cele două vedete ale muzicii country, se află Justin Timberlake (31,5 milioane de dolari), care a revenit la muzică în 2013, urmat de Bon Jovi (29,5 milioane) şi Rolling Stone (26 milioane), ultimii fiind obişnuiţi ai Top 5.

Beyonce ocupă locul al şaselea, cu 24,5 milioane de dolari, pe locurile următoare aflându-se Maroon 5, Luke Bryan (un alt tânăr star al muzicii country), Pink şi veteranii de la Fleetwood Mac (cu un turneu în 2013). Eagles, un alt vechi grup reunit care a făcut un turneu în 2013, a câştigat 13 milioane de dolari, fiind pe locul al 22-lea în clasament, înaintea lui Kanye West, aflat pe locul al 26-lea, cu 11 milioane de dolari, încheie 20minutes.fr. (Agerpres)

Comentarii