De Sănătate

Punem punctul pe știi

Bloc operator ORL pe locul unei foste spălătorii

marți, 16 august 2016, 01:53
1 MIN
 Bloc operator ORL pe locul unei foste spălătorii

La Spitalul de Recuperare se află în proces de modernizare blocul operator ORL, care urmează să fie amenajat în spaţiul în care a funcţionat în trecut spălătoria uni­tăţii. Aici vor fi amenajate două săli de operaţie, cu sector de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. Momentan, interven­ţiile ORL se fac într-un bloc operator unde sunt amenajate trei săli de operaţie pentru secţia de Ortopedie-Traumatologie şi o sală pentru ORL, ceea ce face ca situaţia să fie una destul de complicată.

„În curând o sală va fi funcţională complet, restul urmează să le completăm până la sfârşitul anului. Mai este de lucru la instalaţia electrică, de montat echipamentele pentru ATI pe care le avem deja, urmând să vină şi cele care sunt în curs de licitaţie, mese chirurgicale, lampă frontală, injectomate. Com­parativ cu locul în care funcţiona până acum, unde există o singură sală de operaţie, aici vor fi două săli, ATI, sală post-terapie. Ne dorim ca, undeva în prima parte a anului viitor, blocul operator să fie funcţional 100%“, a precizat ec. Carmen Cumpăt, managerul unităţii medicale.

Conducerea spitalului susţine că după finalizarea lucrărilor, în locul blocului operator ORL care func­ţiona la etaj împreună cu secţia de Ortopedie va fi secţia de ATI a clinicii respective. Valoarea investiţiei este de aproximativ 5,5 milioane de lei, cu fonduri de la Consiliul Local, în subordinea căruia se află spitalul, dar şi de la Ministerul Sănătăţii. 

Comentarii