Cadou de Crăciun la UMF: abonamente RATP subvenţionate pentru mai mulţi studenţi

joi, 25 decembrie 2014, 10:53
2 MIN
 Cadou de Crăciun la UMF: abonamente RATP subvenţionate pentru mai mulţi studenţi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a reuşit, după mai multe runde de tratative cu autorităţile locale, să sporească numărul de abonamente pentru transportul în comun ai căror beneficiari să fie studenţii instituţiei de învăţământ superior.

„Am ajuns astăzi să fructificăm doi ani de eforturi, îndreptate atât către RATP Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, dar şi către Ministerul Educaţiei Naţionale. Este perioada de timp în care am încercat să convingem cele trei instituţii că studenţilor universităţii noastre le sunt necesare mai multe fonduri pentru subvenţionarea transpor­tului în comun“, a precizat ec. Da­niela Druguş, directorul general administrativ al UMF, într-un mesaj transmis studen­ţilor.

Astfel, conducerea universităţii a obţinut majorarea finanţării pentru transportul intern al studenţilor. Dacă de la începutul acestui an universitar instituţia de învăţământ superior a distribuit 1.260 de abonamente pe lună, după un sistem stabilit cu organizaţiile studenţeşti, de abonamente în valoare de 13 lei – liber pe toate liniile, beneficiind doar primii din an, începând cu luna ianuarie UMF are resursele necesare pentru a asigura distribuirea lunară a 2.000 de abonamente.

Argumentele aduse de conducerea UMF au ţinut cont de faptul că studenţii au mai multe cursuri prin oraş, la universitate, la mai multe spitale, cât şi drumurile spre bibliotecă, iar locurile în care trebuie să ajungă sunt împânzite prin tot munici­piul.

Contractul a fost încheiat de către conducerea universităţii până în luna iulie a anului următor, studenţii urmând a beneficia pe toata durata acestei perioade de 2.000 de abonamente pe lună.
 

Comentarii