Căminul de pensionari din Copou: început cu bani europeni, terminat cu banii Primăriei

luni, 22 august 2016, 01:54
2 MIN
 Căminul de pensionari din Copou: început cu bani europeni, terminat cu banii Primăriei

Un nou constructor va fi desemnat luna viitoare, după alte două experienţe care au condus la pierderea banilor UE.

Municipalitatea va desemna, până la mijlocul lunii septembrie, un nou constructor care să finalizeze lucrările la căminul de pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva”. Proiectul a beneficiat de fonduri europene, dar Primăria a pierdut o parte dintre acestea, în contextul în care a reziliat de două ori contractul de execuţie cu două companii diferite întrucât acestea nu şi-au îndeplinit condiţiile contractuale. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, valoarea lucrărilor rămase de executat ajunge la aproape 3,2 milioane lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia de evaluare a licitaţiei organizate pentru alegerea unui nou constructor a primit trei oferte: Conest SA (subcontractanţi: Otis Star Grup şi Tehnoconel), Construcţii Unu şi Tec Telecom. Conform caietului de sarcini, în cadrul proiectului mai trebuie executate lucrări de consolidare la cele patru corpuri de clădire, de modernizare a instalaţiei electrice şi a instalaţiei de încălzirea, de modernizare a unuia dintre corpuri prin montarea unui lift, de înlocuire parţială a tâmplăriei la toate corpurile, de amenajare de grupuri sanitare şi de dotare a camerelor căminului.

Iniţial, acest proiect urma să fie finalizat în luna iunie 2015, dar problemele pe care primăria le-a înregistrat cu firmele care şi-au adjudecat licitaţia au dus la amânarea de mai multe ori a termenului. După 31 decembrie 2015, municipalitatea a pierdut şi şansa de a termina proiectul cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 11 milioane lei. 

Comentarii