Când doi se ceartă, câştigă Sock

luni, 06 noiembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Când doi se ceartă, câştigă Sock

 

John Isner şi Martin del Potro s-au bătut la Paris pentru ultimul loc la Turneul Campionilor, care a fost adjudecat de Jack Sock

* După ce a învins cu 6-1, 7-5 perechea formată din fraţii gemeni Bob şi Mike Bryan, cuplul format din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a fost eliminat de perechea Ivan Dodig/Marcel Granollers (Croaţia/Spania), scor 6-3, 6-7, 9-11, în semifinale la Paris-Becy. Dodig şi Granollers au fost învinşi în finala turneului de către perechea Lukas Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia) scor 6-7, 6-3, 6-10. Turneul de simplu s-a încheiat cu o finală insolită, între americanul Jack Sock şi sârbul Filip Krajnovic, cvare a beneficiat de abandonul liderului mondial  Rafael Nadal. Un alt american, John Isner (14 ATP), a reuşit în sferturi să-l deposedeze pe Juan Martin del Potro de ultimul loc vacant pentru Turneul Campionilor de la Londra, însă uriaşul de 2,08 metri a fost învins în semifinală de acest Krajnovic (77 WTA) şi a pierdut şi el această ocazie. Scorul a fost 6-4, 6-7, 7-6 pentru Krajnovic, în timp ce în cealaltă semifinală, Jack Sock (22), mai liniştit l-a învins cu 7-5, 6-2 pe veteranul francez Julien Benneteau (35 de ani, 83 ATP) cu 7-5, 6-2. Finala a fost câştigată de Sock, scor 5-7, 6-4, 6-1, care a rezolvat în favoarea sa problema pentru care s-au bătut Isner şi del Potro.

* Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, locul 18 mondial, a câştigat, duminică, Turneul Elitelor de la Zhuhai (China). Goerges a învins-o în finală pe sportiva americană Coco Vandeweghe (12 WTA), scor 7-5, 6-1. Julia Goerges a reuşit să câştige al doilea titlu al sezonului, după turneul de la Moscova, din octombrie. În semifinale, Julia a învins-o cu 6-3, 6-3 pe letona Anastasija Sevastova, în timp ce Coco a trecut de australianca Ashleigh Barty, scor 6-3, 6-3. Finala de dublu s-a disputat între două cupluri chineze: Duan Yingying / Han Xinyun – Lu Jingjing / Zhang Shuai 6-2, 6-1.

* Jucătoarea de tenis Cristina Dinu a pierdut finala turneului ITF de la Santa Margherita, dotat cu premii de 25.000 de dolari. Cristina Dinu a fost învinsă în ultimul act de slovena Polona Hercog, scor 1-6, 4-6. Meciul a durat o oră şi 38 de minute.

 

 

Comentarii