De Business

Punem punctul pe știi

Căpşunarii sunt din nou la mare căutare în Spania

joi, 12 noiembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Căpşunarii sunt din nou la mare căutare în Spania

 Prin intermediul EURES angajatorii din peninsulă oferă 800 de locuri de muncă, iar cei din Portugalia 400 la cules de zmeură.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) facilitează obţinerea de locuri de muncă în domeniul agriculturii în Spania şi Portugalia. EURES România dispune de 800 de posturi pentru muncitori necalificaţi în agricultură, la cules căpşuni în Spania şi 400 de posturi pentru muncitori necalificaţi care doresc să lucreze în Portugalia la cules zmeură. Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au aptitudini fizice, capacitate de a munci, fără antecedente penale, cu experienţă în agricultură (muncă în sere sauîn agricultură) şi cu disponibilitate pentru muncă sezonieră, între 2 şi 3 luni. 

Salariul oferit este de 40 euro brut pe zi în Spania şi de la 505 euro până la 1.192 euro brut pe lună în Portugalia. Persoanele cu domiciliul în judeţul Iaşi, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Iaşi, instituţie situată pe strada Cucu nr.1, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date trebuie să conţină următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie a actului de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni), o adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „clinic sănătos/apt pentru muncă” şi cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale.

De asemenea, la dosar mai trebuie ataşate următoarele: CV în limba română, act de studii şi un formular de înregistrare în limba română, ce va fi completat de candidaţi la sediul agenţiei, transmis de către angajatorii din Portugalia. „Primirea dosarelor se face până la data de 20 decembrie 2015 pentru Portugalia şi 30 decembrie 2015 pentru Spania, iar selecţia candidaţilor va avea loc în luna ianuarie 2016”, a transmis Adriana Sîrghie, ofiţer EURES şi purtător de cuvânt al AJOFM Iaşi. 

 

Comentarii