„Casa economică”, întoarsă pe toate feţele la Iaşi de peste 100 de specialişti din ţară şi din lume

joi, 02 iulie 2015, 17:44
3 MIN
Peste 100 de specialişti au participat la conferinţa “Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie” de la Iaşi. Evenimentul, aflat la cea de-a XXV-a ediţie, are invitaţi atât din ţară cât şi din străinătate. Aceştia au punctat salturile tehnologice spectaculoase realizate în ultimii 25 de ani în domeniu.

Peste 100 de specialişti din ţară şi străinătate s-au reunit săptămâna aceasta la Iaşi la cea de-a a XXV-a ediţie a Conferinţei “Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie”. Organizată de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România (AIIR) – Filiala Moldova, Universitatea Tehnică ,,Gh. Asachi”, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii -Departamentul de Ingineria Instalaţiilor, şi Firma DAS Iaşi, manifestarea aduce în discuţie subiecte care vizează în mod principal probleme legate de cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădiri şi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra mediului ambiant.
O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor, fie prin utilizarea de energie, fie prin promovarea unor soluţii inovatoare. De asemenea, ediţia din acest an a Conferinţei este consacrată unor multiple bilanţuri, a ceea ce s-a făcut bun în ”instalaţii” în ultimii 25 de ani, a ceea ce ar fi trebuit să se mai facă sau a ceea ce trebuie în mod obligatoriu făcut. “Manifestarea punctează salturile tehnologice spectaculoase realizate în ultimii 25 de ani dar lansează şi subiecte de meditaţie asupra necesităţii şi posibilităţilor de preluare a multora dintre acestea.
 
„ Conferinţa de la Iaşi şi-a păstrat, de-a lungul existenţei sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu, devenind un eveniment tradiţional pe agenda manifestărilor tehnico-ştiinţifice organizate de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România. Temele abordate, de fiecare dată altele, dar în mod constant consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, au oferit participanţilor prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru eficientizarea funcţională, energetică şi economică a sistemelor de instalaţii. Cerinţele şi realizările, generate de exigenţele utilizatorilor şi de dezvoltarea continuă a tehnologiilor, materialelor şi echipamentelor specifice instalaţiilor pentru clădiri, impun adaptarea dinamică a soluţiilor aplicate pentru realizarea acestora”, a sublliniat prof.dr. ng. Theodor Mateescu, vicepreşedinte AIIR, preşedinte Filiala Moldova Iaşi a AIIR.
“Se poate spune că această conferinţă, aflată acum la ediţie aniversară, s-a transformat de-a lungul anilor într-un “brand”, în fiecare an la manifestare participând specialişti din ţară şi străinătate: reputaţi profesori universitari şi cercetători, ingineri, studenţi şi reprezentanţi ai firmelor reprezentative în domeniu. La fiecare ediţie se discută teme importante, de actualitate şi interes şi se dezbat noutăţile care pot aduce plusuri în ceea ce priveşte calitatea, eficienţa şi performanţa în construcţii şi instalaţii. Pentru noi ca firmă este important să participăm la organizarea şi desfăşurarea unei astfel de conferinţe care reuneşte practic toate vârfurile din acest mediu profesional”, a punctat Gheorghe Avram, director general DAS Iaşi, firmă care de 15 ani se numără printre organizatorii principali ai manifestării.
 

Comentarii