Catenaccio de Mureş

joi, 30 aprilie 2015, 01:44
2 MIN
 Catenaccio de Mureş

Inscriind un gol şi apărându-se italieneşte, ASA Târgu Mureş a învins Steaua pe Arena Naţională şi a trecut pe primul loc în clasamentul Ligii I. Rezultate surprinzătoare la Craiova şi Chiajna

 

 
 
* CSU Craiova – FC Braşov 0-1 (0-0). Bencun (’78). Echipa craioveană a suferit o înfrângere neaşteptată, dar în urma unei evoluţii de nerecunoscut, mai ales că oaspeţii au evoluat în zece oameni încă din min. 35, când fundaşul Gabi Matei a fost eliminat în urma unui fault dur asupra lui Acka. Fără a impresiona prin calitatea jocului, echipa de sub Tâmpa s-a apărat cu eroism şi a avut chiar şi câteva acţiuni de contraatac. Golul victoriei oaspeţii îl are, însă, pe conştiinţă fundaşul Frăsinescu, care l-a scăpat pe veteranul braşovean Constantinescu (34 de ani). Acesta a centrat perfect şi Bencun, cu un şut bine plasat, a marcat golul care ţine echipa lui Adrian Szabo în viaţă.
* FC Viitorul – “U” Cluj 1-1 (0-0). Tănase (’69) / Mengolo (’67). Un meci destul de modest, în care vioara întâi a fost echipa oaspete, mai motivată în lupta pentru evitarea retrogradării. Oaspeţii au deschis scorul în urma unei ezitări a lui Mitrea, care i-a permis lui Mengolo să şuteze de la 14 metri, iar echipa lui Hagi a egalat imediat, în urma unei centrări a lui Hodorogea. Evoluţia apatică a “futuriştilor” în majoritatea partidei a dat naştere la suspiciuni, însă finalul a arătat formaţia gazdă masată în careul clujean. Să recunoaştem, totuşi, că rezultatul de egalitate nu serveşte niciuneia dintre echipe….
 
* Steaua – ASA Târgu Mureş 0-1 (0-1). Zicu (’38). Ex-dinamovistul Liviu Ciobotariu şi-a aşezat foarte bine echipa în teren în meciul în care poate simţea să dea lovitura în faţa Stelei, chiar dacă a fost nevoit să-şi forţeze vedetele, N’Doye şi Mureşan, uşor accidentate. Steaua a dominat fără spor prima repriză, însă fără avea ocazii de joc cu excepţia unui şut de la distanţă al lui Chipciu. Pe contraatac, ASA s-a arătat rar, dar periculos, la şutul lui Bumba şi la golul lui Zicu, care a profitat de o neatenţie pe faza defensivă a lui Tănase. Repriza secundă a însemnat o intensificare a dominării steliste, cu mari ocazii irosite de Chipciu (ieşit din formă) şi Ţucudean (2). ASA a stat mai mult la cutie şi n-a mai fost periculoasă pe contraatac. Un henţ în careu al lui Sepsi nesancţionat în min. 82, a inflamat tribunele bucureştene, iar mureşenii au amintit spectatorilor mai în vârstă de străvechiul “catenaccio”. O ocazie a lui Varela cu poarta goală a încheiat acest meci care pare să schimbe soarta campionatului.
 
 
 
 
 
 

 

Comentarii