Caz dramatic: Nu a mai consumat lichide pentru a uşura munca celor care au grijă de el

sâmbătă, 17 august 2013, 01:50
2 MIN
 Caz dramatic: Nu a mai consumat lichide pentru a uşura munca celor care au grijă de el

Bărbatul este deshidratat, iar funcţia renală este afectată.

Un pensionar din Iaşi, în vârstă de 70 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a evitat să consume lichide zile în şir.

Motivul pentru care acesta nu s-a hidratat corespunzător ascunde o poveste impresionantă şi dramatică, în acelaşi timp. Bărbatul suferă de adenom de prostată, care a condus în timp la incontinenţă şi infecţie urinară. În afară de acest diagnostic, prezintă şi o patologie venoasă la nivelul membrelor inferioare, afecţiune din cauza căreia nu mai are forţă în propriile picioare şi nu se mai poate deplasa. Pe fondul bolii varicoase şi a trombozei venoase profunde de care suferă, bărbatul a dezvoltat în timp şi nişte ulceraţii adânci la nivelul tălpilor (mal perforant plantar), fapt ce nu i-a mai permis nici să se sprijine în propriile picioare.

Imobilizat la pat şi dependent de pampers, bărbatul a hotărât să consume cât mai puţine lichide, aşa uşurând munca celor apropiaţi, care trebuie să-i schimbe scutecul absorbant de fiecare dată când este nevoie. Mergând pe premisa că, dacă va consuma mai puţină apă, va fi nevoie de un pampers nou la intervale mai mari de timp, acesta şi-a impus să renunţe aproape de tot la orice tip de lichid.

Bărbatul a ajuns zilele acestea la Spitalul „Sf. Spiridon” foarte slăbit şi deshidratat, fiind diagnosticat cu boală cronică renală. Potrivit primelor date, funcţia renală a pacientului este foarte alterată şi este posibil să devină dependent de dializă. Luni, urmează să fie supus unui set amănunţit de analize, în urma cărora se va constata cu exactitate gravitatea afecţiunilor sale. Până atunci, rămâne sub supraveghere de specialitate în cadrul Clinicii Medicale III.

Comentarii