Cazanul cu smoala de la juniorii A

joi, 07 martie 2013, 22:30
3 MIN
 Cazanul cu smoala de la juniorii A

Alti doi parinti si-au manifestat indignarea pentru schimbarea antrenorului Adi Cotan

In numarul de ieri al “Ziarului de Iasi” v-am informat ca numai unul dintre cei 12 jucatori nascuti in 1994 a ramas sa evolueze si in retur la grupa de juniori A a CSMS Iasi dupa ce antrenorul Adi Cotan a fost inlocuit de Liviu Petrache. Ultimul, care a fost uns si sef al Centrului de Copii si Juniori, a fost acuzat de Constantin Urzica, tatal fostului capitan de echipa, Marius, de faptul ca i-a dezavantajat pe copii, in detrimentul juniorilor de la Noua Generatie, de care Petrache s-a ocupat pana in iarna, tehnicianul fiind acuzat si pentru ca foloseste metode nepedagogice de pregatire. Dezvaluirile au generat reactii si din partea altor parinti ai juniorilor. Printre cei mai vehementi s-au numarat Benone Chirila si Eugen Bizdiga. Primul, tatal lui Marius, a spus ca “cei veniti noi la conducerea Centrului de Copii si-au batut joc de munca de zece ani a unor copii. Daca domnul Petrache sau cine mai conduce acum avea ceva cu domnul Cotan trebuiau sa rezolve intre ei, nu sa sufere copiii. La primul antrenament care a fost facut cu domnul Petrache, li s-a spus copiilor ca vor fi dati afara la prima absenta, chiar daca se va lucra dimineata, desi bacalaureatul e in vara si atunci multi au scoala. Asa cum a spus si domnul Urzica, in locul copiilor nostri, care au terminat pe locul II, au fost adusi altii, care aveau cinci puncte cand s-au desfiintat si au lucrat pana acum platind taxe domnului Petrache”. Bizdiga a dezvaluit cateva lucruri legate si de copiii nascuti in 1995. “Copilul meu, Alin, este nascut in 1996, dar a jucat la echipa cu un an mai mare, pregatita de Mihai Dragoi. Aceasta a batut an de an pe Noua Generatie, echipa care a fost pregatita de Liviu Petrache. Chiar si cand Noua Generatie a facut o combinata cu LPS, tot CSMS a castigat. Totusi, dupa reorganizare, ca si la copiii din 1994, dintre cei nascuti in 1995 au fost pastrati cativa de la CSMS. In loc, au fost adusi cei de la Noua Generatie, care au crescut platind taxe lui Liviu Petrache, un antrenor care injura copiii si numai limbaj de profesor nu are. Noi ne-am adunat mai multi parinti, sa-i semnalam aceste lucruri domnului presedinte Prunea, insa nu am reusit sa ne intalnim cu dansul. Cert este insa ca lucrurile nu sunt deloc in regula la Centru, asa ca eu mi-am dus copilul la LPS”.

Presedintele CSMS, Florin Prunea, a anuntat ca problemele legate de activitatea juvenila sunt in responsabilitatea managerului Catalin Abalasei. “Mie imi pare rau ca nu m-am putut intalni cu parintii juniorilor nostri. Nu mi-a solicitat insa nimeni vreo intalnire, probabil eram plecat in acea zi. Oricum, intreaga responsabilitate a celor ce se intampla la Centru este a lui Catalin Abalasei” a spus Prunea.
Abalasei si-a exprimat si el punctul de vedere asupra situatiei create: “Grupa de juniori A este una din care nu puteam scoate nimic. Eu am urmarit toata vara cum s-a lucrat acolo si nu putea sa apara niciun jucator pentru echipa mare. De aceea, acum, ne concentram asupra grupelor de juniori B si C, care sunt de exceptie”.

Comentarii