Ce mai bârfeşte lumea pe la fabrica de ingineri

miercuri, 09 decembrie 2015, 02:50
3 MIN
 Ce mai bârfeşte lumea pe la fabrica de ingineri

Avem una tare intresantă pe astăzi, stimaţi telespectatori: despre ce mai bârfeşte lumea prin berouri, cu fereală maximă că altfel e buba mare, la fabrica de ingineri din Tudor despre şăful ăl mare, reftorul Turmă. 

Zice-se căci, după tragedia cu profesorul de acolo care s-a săturat de viaţă, cel mai mult cică se vorbeşte despre cum era acesta exploatat de şăful lui direct, mister Turmă. Astfel, zice gura lumii slobodă de acolo căci răposatul se ocupa de un important project cu mălai evropenesc, în care el făcea cam tot ce-i greu, în timp ce Turmă ce e şi mai greu: încasa vreo 6.000 de iepuroi fără să facă nemica. Cum se practică, de altfel, cam prin tăte vniversităţile, nu aicea-i baiul acuma.

Numai că, cică dintr-o greşeală birocratică, projectul cu pricina a primit de la evropeni o corecţie babană, iar o parte importantă din el a trebuit să fie suportată din bugetul instituţiunii.

Din cauza asta, zice-se căci mister Turmă l-a chemat în ultima săptămâna de trei ori la el în berou pe profesorul muncitor, iar când acesta intra cică pleca tătă lumea din anticameră, din cauza a ceea ce se auzea dinăuntru, la nivel maxim de decibeli: dumnezăi, biserici, anafure, cristoşi, bip-bip-bipuri şi alte celea din aceeaşi categorie de înaltă ţinută vniversitară în care Turmă e maestru.

Mirarea colegilor este însă alta: cum de s-a comportat mister Turmă atât de urât cu colegul mai tânăr, câtă vreme ştie tătă lumea de acolo că omul i-a făcut cap-coadă lucrarea de doftorat a fiicei, pentru care demoazela a încasat salarii frumuşele, tot evropeneşti, timp de câţiva anişori? Dar, deh, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu mai cere…

Şi care este imboldul ce-l mână în luptă pe reftor

Staţi puţin şi nu mânaţi, stimaţi telespectatori, ci lângă boi v-alăturaţi ca să vă mai spunem ceva despre mister Turmă şi bârfele din instituţiune. Cică acesta era aşa de nervos şi de afectat din cauza corecţiei financiare aplicate projectului lui de suflet (la 6.000 de iepuroi, mda, credem şi noi că-l iubea din suflet!) pe motiv că vin alegerile în instituţiune, iar el va putea fi atacat de adversari pe motiv că toacă aiurea fondurile instituţiunii, în loc să aducă bani.

Ce au însă acestea cu mister Turmă, că doar omul are deja două mandate de reftor? Au, aşa că staţi liniştiţi la locurile voastre: cică mister Turmă va catinda la funcţia de sinator al instituţiunii, iar după asta va cere votul celorlalţi sinatori pentru e deveni prezident al instituţiunii, un fel de numărul doi acolo. Totul, zice-se, după ce va pune un om de-al lui în funcţia pe care o are el acuma. Asta, aşa, ca mister Turmă să fie tot cu noi, în strunga de oi. Restul, vorba reclamei, e can-can.

Cine se mai aşază la masă, la ceas de seară

Una scurtă la final şi despre politichie. Ieri a circulat pe piaţă un sondăjel făcut pe bune, gospodăreşte, iar în acesta am văzut că leberalii şi partidoiul merg cam umăr la umăr, cu 35 la 34 la sută. Asta însă era de aşteptat. Nouă altceva ne-a atras atenţia: procentul scos de partiduleţul marinerului: 7,5 la sută. Cu acesta, marinerul se pare că revine în zona de relevanţă politică, mai ales că scorul din sondaj este pe locul trei, pe podium, după cei doi granzi. Hmmm, parcă vedem că marinerul face jocurile la anul, precum udemeriştii odată! 

Comentarii