Ce mai lipsea la Erbiceni: foişor panoramic şi fântână arteziană muzicală

vineri, 08 iulie 2016, 01:55
3 MIN
 Ce mai lipsea la Erbiceni: foişor panoramic   şi fântână arteziană muzicală

Sătenii din Erbiceni îşi vor putea admira comuna dintr-un foişor panoramic, în sunetele unei fântâni arteziene muzicale. Cele două proiecte se află pe lista de investiţii a primarului Ionel Lungu, aflat la al doilea mandat.  

Turnul şi fântâna arteziană vor fi amenajate în parcul din faţa primăriei, care acum este închis. „Peste patru ani nu-mi mai depun candidatura. Cred că am reuşit până acum să schimb în bine faţa comunei. Am prins şi un culoar bun. Am tot mers la Bucureşti pe când era Dragnea ministru şi l-am scos din pepeni, din castraveţi cum zicem noi, până l-am adus la Erbiceni. Pe atunci, eram cred, penultima comună din judeţ, la concurenţă cu Lunganiul. Mi-a promis că ne va avea în vedere, şi s-a ţinut de cuvânt. A dat bani cât nu a dat la alţii“, a declarat Lungu.

Compania Naţională de Investiţii urmează să construiască la Erbiceni un cămin cultural, proiectul având o valoare de 1,2 milioane euro. Un al doilea proiect derulat de CNI în comună este construirea unei săli de sport, în valoare de 970.000 euro. „Căminul va fi construit în parc. Am avut probleme cu parcul, că am dat cu subsemnatul de am obosit, chiar dacă nu e făcut de mine. Am dat toţi banii înapoi la Fondul de Mediu, vreo 350.000 de lei, iar acum l-am predat la CNI. Acolo se va construi căminul cultural, cu sală de spectacole, bibliotecă, sală de lectură, tot ce trebuie. În faţă vom face noi nişte amenajări, din banii noştri. Mă gândesc la o fântână arteziană muzicală şi un foişor de 17 metri. Comuna este frumoasă, iar de sus se va vedea bine. Seara, lumea iese la plimbare în centru, iar o fântână artezia­nă ar înfrumuseţa zona“, a spus Lungu.

Înghesuit într-un colţ al parcului actual se află un monument închinat eroilor „ro­mîni“ căzuţi în luptă „împotriva fascismului“. Erbiceniul s-a aflat pe linia frontului în vara anului 1944, dar soldaţii români au murit în lupta cu invadatorul sovietic, nu cu germanii. Monumentul ar urma să fie înlocuit cu un altul. „Panarama de acum a fost făcută prin 2009-2010. Posibil ca placa cu inscripţia să fi fost luată din altă parte. Oricum, mie mi-e şi ruşine să stau prin preajmă, că numai a monument pentru eroi nu arată. Şi avem mulţi“, a spus Lungu.

Lista de investiţii a Primăriei Erbiceni cuprinde finalizarea grădiniţei, construirea unei noi primării, amenajarea unui muzeu al satului şi asfaltarea a încă 5,5 km de drum comunal. În Erbiceni ar urma să rămână până în 2020 doar 4 km de drum neasfaltat. „La muzeu chiar ţinem. Avem multe exponate de valoare, care însă sunt ţinute în condiţii improprii. Vrem să construim două case bătrâneşti, unde să le mutăm. Vom face şi iluminat arhitectural, ca la Palatul Culturii“, a încheiat Lungu.

Comentarii