Ce mişmaşuri mai fac medicii din Iaşi şi cât plătesc pentru acestea

miercuri, 07 august 2013, 01:50
2 MIN
 Ce mişmaşuri mai fac medicii din Iaşi şi cât plătesc pentru acestea

Măsura a fost anVerificările lunare ale reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) continuă să scoată la iveală numeroase nereguli în interiorul sistemului sanitar ieşean. unţată de directorul spitalului după un control al Casei de Asigurări de Sănătate.

Serviciul de Control al instituţiei a descoprit în luna iunie analize fictive, consultaţii suprapuse şi acte medicale incorect completate, pe baza cărora câţiva medici ieşeni beneficiau pe nedrept de decontări. Totuşi, dacă până acum sumele imputate se ridicau până la 60.000 de lei, în luna iunie sancţiunile au fost mult mai mici, aproape neînsemnate pe lângă cele aplicate în primele luni ale anului.

Cea mai mare amendă dată de reprezentanţii CJAS a fost în valoare de aproape 5.000 de lei. „A fost sancţionat Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon“ cu suma de 4.848 de lei, anume dr. Mihalcea Cecilia, pentru servicii medicale raportate şi neconfirmate“, a declarat Robert Dâncă, preşedintele CJAS. Faţă în faţă cu reprezentanţii Serviciului de Control, medicul ieşean nu a putut demonstra că respectivele servicii medicale, pentru care s-a cerut decontare, au şi fost efectuate. „S-au aplicat sancţiuni pentru completarea incorectă a datelor în ceea ce priveşte pacientul. Eu îi voi imputa doamnei doctor suma respectivă, iar dumneaei o va plăti“, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon“.

Tot din rândul furnizorilor de asistenţă medicală clinică a fost sancţionată SC ProLife Clinics, respectiv dr. Alona Skrypnyk. Medicul a fost amendat cu o sumă de 1.600 de lei, de asemenea pentru servicii medicale raportate şi nejustificate în momentul verificărilor realizate de către reprezentanţii CJAS.

Dintre furnizorii de medicamente, trei au ajuns pe lista neagră a membrilor Serviciului de Control, pentru prescripţii medicale decontate de CJAS, incorect consemnate. Este vorba de SC Flora Farm, al cărei reprezentant legal trebuie să plătească 4.289 de lei, Geonet SRL, care are de achitat 2.826 de lei, şi Ropharma, care datorează CJAS 635 de lei.

„Dintre medicii de familie, a fost sancţionat CMI Mîţă Baciu Alexandru cu suma de 61 de lei pentru consultaţii raportate eronat, CMI Dimov Ionela cu suma de 111 lei şi CMI Teodoru Maura cu suma de 291 de lei, amândouă pentru consultaţii raportate eronat şi documente primare completate incorect“, a adăugat Robert Dâncă. De asemenea, reprezentanţii CJAS au mai dat avertismente medicilor de familie care au lipsit de la cabinet în timpul programului. Fiind la primele abateri, nu s-au aplicat amenzi.

Comentarii