Cel mai mare duşman al lui Fidel Castro vine la Iaşi, la FIE

Nume de referinţă figurează în programul manifestărilor din cadrul Festivalului ieşean.

joi, 18 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Cel mai mare duşman al lui Fidel Castro vine la Iaşi, la FIE

Cosmonautul Dumitru Prunariu vine la Iaşi pentru a susţine o conferinţă în cadrul Festivalului In­ternaţional al Educaţiei (FIE). Evenimentul va avea loc în Aula Filialei Iaşi a Academiei Române luni, 22 mai, iar prelegerea este intitulată „Explorarea spaţiului cosmic. Încotro?“. „Exact pe 22 mai se împlinesc 36 de ani de când Dumitru-Dorin Prunariu s-a întors din spaţiu, în 1981, unde a petrecut 7 zile, 20 ore şi 42 de minute în timpul misiuniii Soiuz 40 din cadrul programului spaţial «Intercosmos»“, se arată într-un comunicat al FIE.

Tot luni, poetul şi eseistul Radu Vancu va susţine o conferinţă intitulată „Identitatea poeziei române. Despre cum poezia ne-a făcut să devenim ceea ce eram“. Manifestarea va avea loc de la ora 17, în Sala „B.P. Haşdeu“ a Bibliotecii Centrale Universitare. Două zile mai târziu va fi rândul rectorului Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, Ioan-Aurel Pop, cu prelegerea „Locul românilor şi al României în Europa“. Pe 25 mai va avea loc un eveniment dedicat spiritualităţii şi identităţii umane, iar conferinţa („Identitatea ca vocaţie“) va fi susţinută de către părintele Constantin Necula.

Nu în ultimul rând, o altă prelegere în cadrul FIE va fi a disidentului cubanez Pedro J. Fuentes-Cid (FOTO). Întâlnirea va avea loc pe 10 iunie la Palatul Roznovanu. Fuentes-Cid a făcut 16 ani de închisoare politică în regimul Fidel Castro. „I-a cunoscut pe Che Guevara şi Fidel Castro şi a avut o încercare eşuată de a înlătura regimul politic instaurat de Fidel Castro în Cuba, fiind capturat şi condamnat la închisoare. Este considerat unul dintre specialiştii şi cunoscătorii cei mai buni ai regimului politic cubanez“, se mai precizează în comunicatul FIE.  

Comentarii