Cel mai prost drum din Iaşi duce spre cea mai scumpă investiţie din judeţ

joi, 10 august 2017, 01:50
1 MIN
 Cel mai prost drum din Iaşi duce spre cea mai scumpă investiţie din judeţ

Gropile de pe drumul judeţean 249, care face legătura între municipiul Iaşi şi comuna Ţuţora, rămân la locul lor cel puţin până în 2018. Dru­mul respectiv este parcurs zilnic de maşinile Salubris, ale căror suspensii şi amortizoare sunt supuse celor mai dure teste.

„Acest drum nu este trecut pe lista de investiţii a anului 2017. Nicio investiţie nu se poate face fără alocarea unor fonduri (necesare pentru studiul de fezabilitate, studiul de impact etc.)“, a sintetizat secretara Consiliului Judeţean, Lăcrămioara Ver­nică, răspunsul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor la solicitarea de astă-pri­măvară a Comisiei de Dialog Social. Neculai Viţelaru, preşedintele Con­siliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Iaşi, a reproşat că drumul era compromisul oferit comunei Ţuţora pentru găzduirea pe teritoriul ei a noii gropi de gunoi.

„Este o ruşine ca la o investiţie de 79 de milioane de euro (costul ame­najării gropii ecologice şi a insta­laţiei de sortare, n.r.) să mergi numai prin hârtoape“, a spus el. Subiectul DJ 249 se va afla pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CDS, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai CJ, a DJADP, ai Primăriei Ţuţora şi ai Salubris. 

 

 

Comentarii