Cîmpeanu: Predau mandatul de premier, de ministru al Educaţiei, al Internelor

marți, 17 noiembrie 2015, 15:24
2 MIN
 Cîmpeanu: Predau mandatul de premier, de ministru al Educaţiei, al Internelor

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat marţi, la prezentatea bilanţului activităţii sale la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, că se simte ca la şcoală, "predă toată ziua", mandatul de prim-ministru, de ministru al Educaţiei şi de ministru al Internelor.

"Predau mandatul de prim-ministru, predau mandatul de ministru al Educaţiei, predau mandatul de ministru al Internelor. Mi-am început mandatul în 17 decembrie 2014 şi îl închei astăzi, în 17 noiembrie 2015. Mi-am început mandatul cu premierea olimpicilor, ieri, cu o zi înainte de finalizarea mandatului la Educaţie, am premiat olimpicii", şi-a început Sorin Cîmpeanu conferinţa în care a prezentat bilanţul activităţii sale la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

În legătură cu bugetul pentru 2016, Cîmpeanu a spus că ţinta este de 4,5% din PIB pentru Educaţie şi 0,32% din PIB pentru Cercetare, un total de 4,82% pentru Educaţie şi Cercetare raportat la Produsul Intern Brut de 746 miliarde de lei.

"Pot să vă spun că bugetul pe 2016 pentru sistemul de educaţie este structurat a avea o creştere de 22% la finanţarea de bază, de 16% la bursele studenţilor şi de 33% la finanţarea activităţilor de cercetare. Sunt convins că aceste target-uri prevăzute în proiectul de buget pe 2016 vor fi susţinute şi de viitorul guvern, în mod sincer sunt convins că trebuie să rămână aşa şi am această convingere", a mai spus Cîmpeanu, în conferinţa în care şi-a prezentat bilanţul activităţii de la Ministerul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, în valoare absolută, bugetul la Educaţie a fost de 27,6 miliarde de lei şi speră să încheie anul cu 3,9 – 4% din PIB.

"Vizavi de bugetul Educaţiei mi se pare relevantă raportarea la anul 2011. Avem o creştere în 2015 a bugetului Educaţiei de peste 10 miliarde de lei, în schimb, la Cercetare pot să spun că această creştere nu este la fel de semnificativă", a mai arătat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a ocupat postul de ministru al Educației şi Cercetării Ştiinţifice din decembrie 2014.

În noul Guvern, premierul desemnat Dacian Cioloş l-a propus pe Adrian Curaj pentru portofoliul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Mediafax 

Comentarii