Cinci căzuţi şi răniţi grav într-o zi

vineri, 07 iulie 2017, 11:14
1 MIN
 Cinci căzuţi şi răniţi grav într-o  zi

Cinci bărbaţi policontuzionaţi după ce au căzut de la diferite înălţimi au ajuns garda trecută la spital. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 30 şi 80 de ani, au fost consultaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi apoi internaţi în clinici de specialitate. 

Astfel, un bărbat de 79 de ani, din Bălţaţi, fost rănit după ce a căzut de la doi metri. Bărbatul avea răni pe abdomen şi fractură de gleznă stângă. Un alt pacient, femeie de de 33 de ani, din Vaslui, a căzut de la cinci metri şi a ajuns la spital cu o fractură de col femural. Pacienta a fost internată în clinica de ortopedie pentru tratament.

Un alt pacient, în vârstă de 40 de ani, din satul Buda (Lespezi), a căzut de la trei metri şi şi-a pierdut cunoştinţa. „Pacientul era policontuzionat prin cădere de la înălţime şi prezenta un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, un hematom subdural, o contuzie hemoragică cerebrală, o contuzie toraco-abdominală. După evaluare şi investigaţii, pacientul a fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Potrivit medicului, alţi doi pacienţi au fost internaţi la Spitalul „Sf. Spiridon“ cu mai multe traumatisme după căzături de la înălţime.  

Comentarii