Cioloş: Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016

joi, 03 decembrie 2015, 08:13
2 MIN
 Cioloş: Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că nu îl interesează să candideze la alegerile din 2016 şi nici să câştige voturile cetăţenilor, precizând că nu asta a intenţionat când a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale, ci a făcut acest gest din respect pentru Parlament.

"Eu am spus când am fost învestit cu Guvernul în Parlament, că guvernul acesta, chiar dacă nu are în spate o majoritate politică clar definită, va respecta Parlamentul pentru că va lucra cu Parlamentul. Acesta este Parlamenul în funcţie cu care Guvernul va trebui să-şi treacă proiectele şi că vom avea o atitudine de respect faţă de Parlament", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale din respect pentru Parlament.

"Invitaţia a venit din partea Senatului, deci o Cameră a Parlamentului şi mi se pare un gest de minim respect să răspundem la o astfel de invitaţie, nu pentru orice subiect, ci pentru o ceremonie legată de Ziua Naţională. Deci nu există nicio altă intenţie ascunsă în decizia de a răspunde invitaţiei Senatului", a spus Cioloş.

Întrebat dacă are în plan, în viitorul apropiat, o carieră politică, premierul a răspuns că nu acesta este motivul pentru care a acceptat "poziţia de prim-ministru".

"Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016, nu din acest motiv am acceptat poziţia de prim-ministru, vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul care mi-a fost încredinţat şi să fac cât mai multe din lucrurile pe care m-am angajat să le fac împreună cu guvernul", a spus Cioloş.

El a precizat că nu îl interesează să facă "gesturi" pentru a câştiga voturile cetăţenilor.

"Chiar m-am uitat în dicţionar după diferitele speculaţii că vreau să intru oficial în politică, Dicţionarul Explicativ al Limbii Române spune că << politică înseamnă a participa activ la rezolvarea treburilor statului sau o manieră de a guverna un stat>>, deci eu asta fac, dacă guvernez înseamnă că fac politică…o fac, dar nu mă interesează să fac gesturi ca să câştig voturile cetăţenilor", a mai declarat prim-ministrul.

Mediafax

Comentarii