De Business

Punem punctul pe știi

Cioloş promite că va demara studiile pentru autostrada Moldova

sâmbătă, 19 noiembrie 2016, 02:50
2 MIN
 Cioloş promite că va demara studiile pentru autostrada Moldova

Premierul s-a întâlnit ieri la Iaşi, la Biblioteca Central Universitară, cu oamenii de afaceri locali.

 

În timpul vizitei sale la Iaşi, premierul Cioloş a vizitat şi Biblioteca Central Universitară din Iaşi, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri. Acesta a declarat, la finalul întâlnirii, faptul că a dorit să profite de vizita sa laşi pentru a avea un schimb de idei cu afaceriştii ieşeni.

„Am discutat despre chestiuni punctuale, legate de fondurile europene, legate de proiecte de investiţii, de infrastructura pentru această regiune, legate de politicile sociale şi de intruziune socială, dar am discutat şi despre despre alte chestiuni, iar mesajul pe care eu l-am transmis oamenilor de afaceri, şi aici şi la fel ca în celelalte întâlniri, este că eu cred că o implicare civică mai importantă a mediului de afaceri în evoluţia societăţii româneşti nu poate să fie decât benefică şi că şi eu, ca prim ministru în momentul de faţă, mi-aş dori să văd mediul de afaceri mult mai implicat în deciziile care se iau în proiectele de dezvoltare locală, pentru că sunt acţiuni directe ale acestui proces”, a declarat premierul României, Dacian Cioloş.

Întrebat de problema autostrăzilor, premierul Cioloş a mai declarat că aceasta este o problemă discutată de fiecare dată când ajunge la Iaşi. „Am spus oamenilor de afaceri că pregătim lansarea acestui proiect până la sfârşitul mandatului. Deci vom lansa licitaţiile pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi pentru toate autorizaţiile de construcţie, vom lansa licitaţia aceasta până la sfârşitul anului, în aşa fel încât, în prima jumătate a anului viitor să poată fi finalizată licitaţia şi lucrarea să fie încredinţată”, a mai spus Cioloş. (Alex MIHAI) 

 

 

Comentarii