Clinica de Chirurgie Plastică operează pacienţii tot în sălile altor clinici. Încă aşteaptă banii promişi de ministru

miercuri, 17 august 2016, 01:54
2 MIN
 Clinica de Chirurgie Plastică operează pacienţii tot în sălile altor clinici. Încă aşteaptă banii promişi de ministru

Rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie nu a ajuns încă în spitalele din Iaşi. Cel mai mare spital din Moldova, Spitalul „Sfântul Spiridon“, încă aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii banii promişi pentru finalizarea lucrărilor în Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Re­constructivă. 

După aproape o lună de la semnalarea situaţiei dramatice prin care trece clinica ieşeană, spitalul încă aşteaptă ca ministerul să-şi onoreze promisiunile, potrivit cărora banii vor ajunge la Iaşi, astfel încât activitatea medicală să nu mai aibă de suferit. MS a primit la rectificare bugetară 297 de milioane de lei, până în prezent Spitalul „Sfântul Spiridon“ neprimind docu­mente care să ateste că cele 15 mili­oane de lei necesare finalizării lucrărilor din Clinica de Chirurgie Plastică au fost aprobate. „La spital, până marţi diminea­ţa, nu a ajuns încă documentul care să ateste faptul că banii au fost alocaţi. Noi avem promisiunea că acest lucru se va întâmpla“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, pur­tător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii din Clinica de Chirurgie Plastică şi Micro­chirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ lucrează în condiţii dificile de aproape doi ani. După cum şeful clinicii a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“, colectivul este obligat să îngrijească pacienţii în condiţii necorespunzătoare pentru că proiectul de realizare a unei noi clinici a fost abandonat din 2012 de MS. În aceste condiţii, specialiştii lucrează în spaţii improvizate, în saloane şi săli de operaţie care aparţin altor clinici. Clinica îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii după ce a fost integrată în structura Spitalului „Sfântul Spiridon“, anterior funcţionând în cadrul Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“. 

Comentarii