Cod roşu de ler în toată ţara!

luni, 28 noiembrie 2016, 08:00
3 MIN

* Nimeni nu ştie ce e un ler, cum arată şi la ce foloseşte, dacă se dizolvă în apă ori acetonă, dacă are mai multe membre, dacă ascultă colinde sau şi muzică de petrecere etc. Sigur este că, de joi, lerul va fi cuvântul de ordine în întreaga ţară, ca un fel de parolă. Joi e 1 Decembrie, Ziua Naţională: într-o atmosferă festivă şi festivistă încep Sărbătorile de Iarnă! Unii zic că ţin până la Sfântul Ioan, dar nişte experţi pretind că acestea ar cuprinde şi Valentine’s Day, unindu-se cu 1 şi 8 Martie şi isprăvindu-se în trombă cu mahmureala generală de după 9 Martie, când cu mucenicii.

* Luna Cadourilor vine cu, normal, cadouri, deşi de-abia s-a terminat perioada de Black Fraierday – care nu-i o zi, ci mai multe, să aibă timp românii să cumpere, la promoţie, televizoare care nu intră pe uşi şi telefoane de ultimă generaţie, care te ajută să slăbeşti (da, fiindcă după o asemenea achiziţie cumpărătorul mănâncă un an doar iaurt şi pufuleţi, că nu mai are bani de altceva!). De unde mai au românii fonduri, cum supravieţuieşte Luna Cadourilor după ce aceştia şi-au golit conturile, şi-au pârjolit ciorapii cu bani şi au spart inclusiv puşculiţa copilului?

* O fi existând în ADN ceva care le şopteşte la urechea internă: "V-aţi cumpărat motocositoarea specială de Black Friday? Acum vă oferim şi motocositoarea de Crăciun! Nou! Cu steluţe aurii, suport de artificii şi aromă de cetină! Dacă n-aveţi brad, să petreceţi în jurul său o seară specială împreună cu familia, aveţi nevoie de drujba specială de Sărbători, acum în varianta cu ler! Ideală pentru tăiat orice! Merge şi la porc! Etc!".

* Doamnele din supermarketuri îşi vor pune / vor fi obligate să-şi pună (e sarcină de serviciu) pe cap căciuliţe de Crăciuniţe sau (cele mai timide, care nu-s în stare să refuze) coarne de ren – la fel ca fetele din baruri ori angajatele unor firme; oare de ce nu-s obligaţi să se costumeze în Moşi, reni ori spiriduşi mozaicar-faianţarii, instalatorii, motostivuitoriştii sau vidanjorii? Să vină la client acasă şi să înceapă "Ho-ho-hooo! Unde-i canalul din care spuneţi că revarsă? Ho-ho-hooo!".

* Se va umple din nou ţara de Moşi; după o tâlhărie se va publica portretul-robot al suspectului dat în urmărire: "Bărbat burtă pronunţată, barbă albă lungă, păr alb, la data comiterii infracţiunii purta o haină roşie tiv blană albă, căciulă roşie cu moţ blană, brâu şi sac cu marfa furată etc. Cine poate oferi informaţii e rugat să sune la etc.". Vor fi, ca în fiecare an, moşi de toate culorile, promoţionali, care anunţă oferte speciale, reduceri de preţuri, tombole gratuite şi alte chestii de sezon care iau minţile omului devenit zombie şi setat să ţină minte îndemnurile "Cumpărăăă de Crăciuuun! Daaaruri! Haaai! Braaagă!", precum şi codul PIN.

* Repetăm ce spuneam şi la început, brandul lunii decembrie este lerul, chit că nimeni n-a deţinut, n-a pipăit, n-a văzut sau n-a mirosit vreun ler. Lerul este cam ca bancnota de 500 de lei: mulţi vorbesc despre ea fără s-o fi văzut vreodată, fără să fi primit vreodată aşa ceva în ziua de salariu. De-aia vă urăm să aveţi, în luna decembrie, cât mai mult ler şi, evident, cât mai multe bancnote de 500 de lei!

Comentarii