Consilierii locali se vor întruni într-o şedinţă extraordinară pentru organizarea FIE

joi, 04 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Consilierii locali se vor întruni într-o şedinţă extraordinară pentru organizarea FIE

Aleşii vor avea la mapă doar două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea face referire la aprobarea calendarului de evenimente aferent Festivalului Internaţional al Edu­caţiei (FIE), precum şi a unor manifestări la care Primăria este partener. 

Demersul Executivului vine la câteva zile după ce consilierii liberali au declarat că vor sesiza Curtea de Conturi dacă organizarea FIE nu va fi supusă dezbaterii CL. În referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre, Executivul evită să nominalizeze cu precizie suma care va fi alocată pentru finanţarea manifestărilor, opţiunea şefilor Primă­riei fiind să facă trimitere la un capitol din bugetul local unde sunt incluse fondurile. Alte evenimente care fac obiectul proiectului de ho­tărâre sunt FestudIS, Rock’n’Iaşi Open Air, Festivalul România Autentică şi Târgul de Carte LIBREX. Inclusiv în cazul acestor manifestări nu este nominalizată suma cu care va contribui Primăria Iaşi. 

Cel de-al doilea proiect de hotărâre face referire la modificarea unei decizii anterioare a CL privind transferul către Ministerul Sănătăţii a unei suprafeţe 12 ha din Moara de Vânt pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţe. „Nefinali­zarea lucrărilor de către Statul Român în termen de 10 ani de la data comunicării prezentei hotă­râri (…), atrage de drept repunerea părţilor în situaţia anterioară actului de transmitere, fără înde­plinirea vreunei formalităţi“, este schimbarea adusă la hotărârea 373/2016. Modificarea a constat în înlocuirea sintagmei „neînceperea lucrărilor“ cu „nefina­li­zarea lucră­rilor“.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii