Politică a la Iaşi: investitorii aşteaptă cu lunile de zile ca politicenii locali să termine odată certurile de doi lei

Contre politice pe investiţia de circa zece milioane de euro la Aerostar la Iaşi

joi, 27 octombrie 2016, 01:58
3 MIN
 Contre politice pe investiţia de circa zece milioane de euro la Aerostar la Iaşi

În timp ce politicienii se ceartă, investitorii aşteaptă ca cererea lor să treacă de „canoanele birocratice“ ale funcţionarilor din Consiliul Judeţean. Șeful CJ nu a oferit o explicaţie concretă privind întârzierile.

Proiectul investiţiei Aerostar de lângă Aeroportul Iaşi a devenit subiect de contre în plenul Consiliului Judeţean. Liberalii au cerut explicaţii conducerii CJ cu privire la stadiul proiectului de înfiinţare a unei unităţi de mentenanţă a aparatelor de zbor în incinta Aeroportului, investiţie de circa 10 milioane de euro.

„Există din iulie o informaţie publică precum că cei de la Aerostar Bacău vor să construiască la Iaşi un hangar de reparaţii a aeronavelor, şi cereau deschidere din partea Aeroportului şi CJ pentru realizarea investiţiei. Mă aşteptam să vedem proiectul pe ordinea de zi, dar la niciuna din şedinţele de până acum nu a apărut. Poate ne faceţi şi nouă o informare cu privire la realizarea proiectului“, i-a cerut consilierul PNL Marius Dangă (foto) preşedintelui CJ, Maricel Popa.

Solicitarea liberalului nu a primit însă niciun răspuns concret din partea preşedintelui CJ. Popa s-a rezumat să precizeze că proiectul se află în analiza compartimentelor de specialitate din cadrul CJ, fără a avansa niciun termen de prezentare a acestuia în plen. Preşedintele CJ i-a atacat însă pe liberali pentru că, prin directorul Aeroportului, Marius Bodea, s-ar opune nejustificat construirii viitorului Spital Regional de Urgenţe în Moara de Vânt.

„La Frankfurt sunt hoteluri de 12-14 etaje lângă aeroport. Terenul din Moara de Vânt estesubnivelul pistei cu 50-70 de metri, deci nu încurcă cu nimic. Această investiţie stagnează din cauza colegului dumneavoastră. Cred că la această investiţie, la Spitalul de Urgenţe voiaţi să vă referiţi“, a replicat Popa (foto). Replica lui Popa nu a rămas fără răspuns.

„Sunteţi întrebat una, răspundeţi alta şi dezinformaţi plenul. Dumneavoastră vreţi să duceţi spitalul pe o stradă cu două benzi pe care abia se circulă şi acum, dar asta nu vă interesează“, a contrat consilierul PNL Constantin Şerban.

Aerostar Bacău şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa o unitate de mentenanţă pentru avioane din familiile Boeing 737 şi Airbus 320, folosite cu predilecţie de companiile aeriene care operează la Iaşi. Unitatea ar urma să fie construită în apropierea aerogării ieşene, cu ieşire la pista Aeroportului. Investiţia, evaluată la 10 milioane de euro, ar duce la crearea a minimum 100 de locuri de muncă. 

Aerostar a solicitat din partea CJ concesionarea unei suprafeţe de 8.000 mp, pentru realizarea construcţiilor necesare. Discuţiile cu reprezentanţii Aeroportului au început din luna martie, proiectul ajungând ulterior la CJ. 

Comentarii