Cum să economisim 350 de dolari pe lună

vineri, 29 martie 2013, 02:50
4 MIN
 Cum să economisim 350 de dolari pe lună

* Se spune că televiziunea e entertainment, adică, în cele mai multe cazuri (ideal ar fi în toate), omul se ridică din faţa ecranului mai vesel, mai optimist şi mai înţelept, pe cât se poate. Asta, teoretic, în vid şi în absenţa frecărilor; în România reală, optimistul e doar un om neinformat, iar microbistul unul zbuciumat (după ce naţionala a fost făcută marţ). Pe partea minţii, unele televiziuni sunt spălătorii de creiere, motiv pentru care evităm să ne uităm pe anumite posturi care nu fac altceva decât să sugă energia din om şi să-i ameţească neuronii. Poate că aţi văzut filmul Poltergeist (1982, produs de Spielberg), cu fetiţa obsedată de ecranul televizorului – din care a ieşit, apoi, o entitate malefică! La faza cu răul ieşit din aparat nu se ştie cât e ficţiune şi cât fapt real; oricum, există multe posturi din care nu pot ieşi decât chestii rele!
* Am aflat de la un jurnal despre americanul Rob Rhinehart (24 de ani, inginer software din Atlanta, Georgia), care a inventat un nou sistem de nutriţie: nu mâncare tradiţională, ci toate elementele chimice de care are nevoie organismul uman (prafuri de spiţerie), mixate într-o strachină. Cică, de când consumă aşa ceva, a slăbit câteva kilograme şi a făcut economii lunare de 350 de dolari. Idee perfectă pentru români, care, oricum, dau ‘jde mii pe lună pentru alimente care conţin mai multe chimicale decât întreg tabelul lui Mendeleev. Ne gândeam că, urmând un asemenea regim, unii compatrioţi ar economisi 350 de dolari lunar, din care şi-ar putea cumpăra zeci de şaorme cu de toate!
* A fost, pe postul Da Vinci Learning, un documentar numit "Cuvântul scris – Naşterea Scrisului"; interesant, pentru cei pasionaţi de arheologie, dar agasant pentru cei care asistă neputincioşi, în zilele noastre, la moartea scrisului. Garantăm că dacă ar fi existat Internet la vremea respectivă, istoricii n-ar mai fi vorbit, azi, despre scrierea cuneiformă, pe tăbliţe de lut, ci despre primele site-uri sumeriene cu poze, iar în locul Donariului de la Biertan (Sibiu), cu textul "Ego Zenovivs votvm posvi", ar fi fost un "Like" din bronz. Măcar egiptenii antici şi-au dat seama că o imagine face cât o mie de cuvinte şi de-aia au mers pe hieroglife, mai uşor de privit, fiind un fel de desene.
* S-a tot băgat ştirea despre Dinu Patriciu, suspectat că divorţează de ochii lumii, pentru a-şi salva jumătate de avere – după ce aceleaşi posturi de ştiri au ţinut-o de dimineaţă cu "Divorţul Secolului". Revenim la o mai veche întrebare pe care ne-am mai pus-o: ce înseamnă, în mintea netedă a unora din televiziuni, "Divorţul secolului"? Păi, veacul a început de 12 ani şi ceva, un mizilic: ce titlu au să mai bage dacă, prin 2057, de pildă, va divorţa Ion Iliescu (pentru nepotrivire de caracter)? Asta ne-a amintit de un mai vechi material, despre Lăsata Secului: pe o bandă apăruse titlul "Lăsata Secolului", de unde se vede că mâna e, deseori, mai iute decât gândirea…
* Ne-am uitat alaltăieri la B1TV, unde fusese invitat preşedintele Băsescu: ne-a amuzat când a zis despre Radu Mazăre (care vrea Portul Constanţa pe mâna Primăriei) că se deghizează în papuaş sau apaş şi despre Frunzăverde că "e importantă ora la care face declaraţii", dar n-am înţeles la ce se referea: unii declară bine şi frumos de dimineaţă, până când se rupe filmul, în vreme ce alţii nu pot declara nimic nimic până la dregere!
* Am aflat de la ştiri că Guvernul a înfiinţat ONJN, adică Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Prin OUG (adică ordonanţă de urgenţă) a fost înfiinţat el, de parcă jocurile de noroc în România ar fi un fel de tsunami sau de cutremur, la care se iau decizii pe loc, de urgenţă, că se prăvăleşte digul! Asta, de parcă n-ar fi fost alba-neagra primul brand turistic românesc de după 1990, de parcă nu s-ar păcăni pe ruptelea în mii de localuri, de parcă barbutul s-ar fi inventat luna trecută! Bine ar fi să fie oficiu, nu orificiu, prin care să curgă banii naiba ştie unde! Week-end vesel şi însorit să avem!

Comentarii