Cutremur devastator: Cel puţin 145 de morţi şi peste 850 de răniţi

luni, 13 noiembrie 2017, 08:15
1 MIN
 Cutremur devastator: Cel puţin 145 de morţi şi peste 850 de răniţi

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea 7,3 care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak arată că cel puţin 145 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 850 de oameni au fost răniţi, scrie Reuters.

 

Cel puţin 141 de persoane au fost ucise în Iran, a declarat, la televiziunea de stat, Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din Iran. De asemenea, peste 850 de oameni au fost răniţi, a spus el. Seismul a fost resimţit în mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a anunţat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost în oraşul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Irakul. Spitalul principal al oraşului a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat. Oficialii au mai anunţat că cel puţin patru oameni au murit în Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3, a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri.Seismul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi. La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare. Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

Comentarii