Dihonia neagră a halatelor albe

vineri, 04 august 2017, 01:50
3 MIN
 Dihonia neagră a halatelor albe

În sfârşit, stimaţi telespectatori, pe azi putem să vă raportăm îndeplinirea, ba chiar am putea spune depăşitea planului la descâlcit iţe. 

Asta pentru că amicul nostru Archibald  Tănase tocmai a aflat, după multe săpături prin domeniu, care să fie mobilul şantajului mediatic absolut greţos al buhaiului Ghihocel Osânză şi Bună Zoaiei lui pe care îl desfăşoară de două-trei săptămâni încoace la adresa unui personagiu cel puţin decent din târg: reftorul Scripcă de la Umefeu.

Aşadar, dacă vă amintiţi bine, în ultima lună şi cevba au tot avut loc întâlniri importante ba la Bucureşti, ba la Umefeul ieşean sau altele din ţară, ba la premăriile oraşelor importante, totul pentru a se stabili, la nivel naţional, cine şi cum se va ocupa de personalul şi gestionarea chestiunilor medicale din viitoarele Şpitale Regionale de Urgenţe. Ei bine, până la urmă s-a decis ca de cele de mai sus să se ocupe exclusiv Umefeurile din oraşele în cauză.

Toate bune şi frumoase până aicea, reftorul Scripcă, medic încă în putere de altfel, şi-a suflecat cică deja fericit mânecile de la halat ca să se apuce de treabă, oamenii de primprejurul lui aşijderea, deci totul părea că iese ca la carte. Iote însă că, undeva mai gios dee Umefeu, pe un mal frumos al bulivardului, cerurile s-au întunecat. Nu, nu vine ploaia, staţi liniştiţi la locurile voastre şi mai bine ia’n cetiţi în pulsuleţul următor ce şi cum!

Atacuri la comandă, dinspre un personaj de la care aveam pretenţii

Cică unul din personagiile importante ale târgului care spera, şi credea că are motive să facă asta, că va avea un cuvânt greu de spus la alcătuirea schemelor mari de personal de la viitorul şi mai mare şpital regional era nimeni altul decât derectorul de la Spitalul Sfântul Piramidon, ec. Îmbârliga. Om căruia, dacă nu ştiaţi, tocmai îi expiră contractul aicea şi, cum mai are ceva vreme până la pensie, se gândea că un post de mare şăf la viitorul şi mai mare şpital i s-ar asorta tare bine cu cravata neagră, cu pantofii albi şi cu sacoul ou de raţă.

Amicul Archie zice că, urmare a argumentelor logice de mai sus, iconomul Îmbârliga a acceptat cam cu nervozitate faptul că Umefeul se va ocupa de tot, dar s-a dus la reftorul Scripcă să-şi pună la dispoziţie disponibilitatea de a se sacrifica, să fie şi el un soi de mare şef acolo.

Numai că, zic sursele amicului Archie, medicul reftor Scripcă cică l-a pus imediat pe tuşă, transmiţându-i că nu are nevoie de absolut nimic de la el. Nervos nevoie mare, cică iconomul a văzut negru în faţa ochilor, a ieşit pe stradă val-vârtej şi nu s-a mai oprit decât la cineva care i-a făcut legătura imediat cu buhaiul şantajist Ghihocel Osânză.

În final, cică i-a oferit rapid o sumă frumuşică, totul pentru a-l ataca pe reftor în Bună Zoaia din orice poziţie, o dată la fiece două zile, inclusiv cu mizerii privind femei plătite şi altele, totul fără nici o dovadă sau o declaraţie de martor ceva. Întrebăm aşadar, nu dăm cu paru’: sunteţi mândru, domnule Îmbârliga, de opera pe care aţi pus-o pe picioare împreună cu sculptorul în rahat Ghihocel?

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii