Din nou pe scut

duminică, 17 martie 2013, 17:17
4 MIN
 Din nou pe scut

Pandurii Târgu Jiu – CSMS Iaşi 3-1 (1-1), în etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal

 

 
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, I. Rada II, Nicoară – Anton, Nistor – Voiculeţ (’86 – Cristea), Lemnaru (’65 – Răduţ), Predescu (’65 – Băcilă) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.
CSMS: Irimia 5  – Mihălăchioaie 7, Creţu 4, Tincu 4,5, Vladu 4 – Milea 5,5, Straton 5 – Moutinho 4, Cl. Tudor 5 (’30 – Ciucur 4), Ţigănaşu 5 – Herghelegiu 4 (’71 Gado 4). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Voiculeţ (’48), Nicoară (’88) – Vladu (‘90^1).
Arbitri: T. Crăciunescu (Rîmnicu Vîlcea); D. Mitruţi (Craiova), G. Neacşu (Cîmpulung).
 
1-0, min. 31: Nistor trece uşor pe Vladu şi şutează de la 17 metri, uşor lateral dreapta, la colţul lung;
1-1, min. 38: Mihălăchioaie, cu un şut puternic din careu, lateral dreapta, după o pasă a lui Tincu;
2-1, min. 63: Irimia a respins în faţă un şut al lui Voiculeţ, de la 25 de metri, Lemnaru a reluat din careul mic, în condiţiile în care Tincu a rămas imobil;
3-1, min. 66: Băcilă a executat un corner de pe stânga, Matulevicius, care trebuia marcat de Creţu, a reluat cu capul, de la 8 metri.
 
Filmul jocului
min. 4: Tudor îl lansează pe Ţigănaşu, şutul ultimului fiind respins în corner de portar; min. 9: Irimia respinge în corner şutul lui Nistor, de la 20 de metri; după executarea loviturii de la colţ, şutul lui Anton, de la 20 de metri, deviat de Matulevicius, trece puţin pe lângă poartă; min. 13: Irimia parează un şut uşor; min. 15: Straton trimite mult peste poartă, de la 25 de metri; min. 31: 1-0; min. 35: şut de la distanţă trimis de Mihălăchioaie, fără emoţii pentru Mingote; min. 36: “cap” Tincu, pe lângă poartă; min. 38: 1-1; min. 39: Lemnaru trimite pe lângă poartă, de la 12 metri; min. 43: Irimia respinge spectaculos şutul periculos expediat de Lemnaru, de la 18 metri; min. 56: Milea şutează pe lângă poartă, de la 17 metri; min. 63: 2-1; min. 66: 3-1; min. 82: Irimia respinge şutul lui Voiculeţ, de la 16 metri.
 
Optimismul etalat de CSMS Iaşi înaintea deplasării de la Târgu Jiu s-a arătat a fi exagerat. Deşi a avut în faţă o formaţie care şi-a mai pierdut din spectaculozitatea etalată în vremea când era pregătită de Petre Grigoraş, CSMS a pierdut fără drept de apel în Gorj. Singurul lucru pozitiv al oaspeţilor a fost faptul că au refuzat antijocul, aspect care nu ţine însă de… puncte.
Prima jumătate de oră a fost destul de echilibrată, chiar dacă superioritatea gazdelor se contura. Drept urmare, până în minutul 30 doar intervenţia lui Irimia la şutul lui Nistor (‘9) a ieşit din tipare. Ultimul sfert de oră al primului act a fost mai viu, cele două goluri şi încă o intervenţie de efect a portarului oaspeţilor, la şutul lui Lemnaru (’43), fiind fazele importante. În repriza secundă, după un şut periculos trimis de Milea (’56), meciul s-a rupt în doar patru minute, când Pandurii au marcat de două ori. Iaşul nu a avut forţă pentru a replica, gazdele au jucat economicos, astfel că până la final a mai apărut doar un şut bun, trimis de Voiculeţ, în minutul 82.
CSMS rămâne astfel cu un singur punct în acest an, în care a jucat patru meciuri oficiale şi e obligată să bată pe Bistriţa, etapa viitoare, pentru a menţine vii speranţele de salvare de la retrogradare.
 
Mai mergea o schimbare
^ Oaspeţii au evoluat în tricouri roşii, care aveau inscripţionate pe piept, în permieră în acest sezon, numele unei societăţi. Aceasta nu este însă o firmă care virează bani cash în conturile CSMS, ci este distribuitorul echipamentului sportiv pe care-l îmbracă formaţia ieşeană. ^ Claudiu Tudor a fost înlocuit deoarece s-a accidentat, mijlocaşul ieşean având probleme musculare. ^ Ciobotariu a efectuat doar două înlocuiri. Pe banca de rezerve au mai stat Bălan, Avrămia, Onofraş, Semenenko şi Nalaţi. ^ Cristi Pustai: “A fost un meci greu. Anticipam acest fapt, deoarece Iaşul a avut trei evoluţii bune până acum. E o echipă care nu se cantonează în apărare, atacă şi contraatacă atunci când are posibilitatea. Am primit acel gol, însă rezultatul este echitabil, pentru că în repriza a doua, mai ales după ce am luat un avans confortabil, jucătorii au început să se exprime mai bine. Se pare că tracul obiectivului, calificarea în cupele europene, încă îşi pune amprenta. Pentru asta, lucăm mult la mentalitate, totul depinde de noi”. ^ Liviu Ciobotariu: “Indiscutabil, victoria Pandurilor e meritată. Noi am încercat să jucăm, am venit să jucăm fotbal. Diferenţa de valoare între loturi este mare, însă aceasta nu este o scuză. Am avut momente bune de joc, am revenit de la 0-1, am jucat, în anumite perioade, de la egal la egal. Din păcate, facem greşeli copilăreşti, luăm goluri stupide, ce puteau fi evitate. Pandurii vor prinde cupele europene dacă vor juca aşa în continuare. Noi am avut numai meciuri cu echipe fruntaşe ale clasamentului până acum. Urmează o perioadă în care, teoretic, avem meciuri mai uşoare, aşa că suntem obligaţi să luăm puncte, pentru a ne atinge obiectivul”. (T.J.)

 

Comentarii