Doi deputaţi ieşeni, Bogdănici şi Movilă, au sărit din barca PDL în PMP

sâmbătă, 01 februarie 2014, 02:50
3 MIN
 Doi deputaţi ieşeni, Bogdănici şi Movilă, au sărit din barca PDL în PMP

Camelia Bogdănici şi Petru Movilă au plecat la Partidul Mişcarea Populară. „Poate fi numai o ştire şi să rămână aşa, neconfirmată“, spunea ieri Gabriel Surdu, şeful PDL Iaşi.

PDL Iaşi a dispărut din Camera Depu­ta­ţi­lor. Cei doi deputaţi ai partidului, Camelia Bog­dă­nici şi Petru Movilă, au părăsit ieri PDL pen­tru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Acelaşi gest a fost făcut ieri şi de alţi parlamentari ai PDL, numărul reprezentanţilor PMP în Senat şi Camera Deputaţilor ajungând la 15. „În martie făceam 24 de ani de când eram mebru în PDL. Au fost însă perioade foarte grele pentru mine în partid în ultimii ani şi în ultimul an. PMP se prezintă ca un partid în care am încredere că îmi pot pune în practică proiectele. Nu-mi place să părăsesc singurul partid din care am făcut parte, dar vreau să pot face ceea ce am promis alegătorilor mei“, a declarat Movilă. Deputatul a fost ales în 2011 lider al filialei ieşene a PDL. La scurt timp de la alegere, a fost înlocuit din dispo­zi­ţia conducerii centrale a partidului cu senatorul Dumitru Oprea, ulterior şi acesta fiind înlocuit cu Gabriel Surdu. În plus, deputatul Movilă a fost retrogradat la sfârşitul anului tre­cut din funcţia de prim-vicepreşedinte al filia­lei în cea de simplu vicepreşedinte. În cursul acestei săptămâni, Movilă a reproşat conduce­rii PDL Iaşi faptul că nu l-a sprijinit în conflictul cu municipalitatea vizând spaţiul în ca­re funcţiona cabinetul său parlamentar. Mo­vi­lă a afirmat că plecarea sa din PDL nu are ni­cio legătură cu demisia fostului ministru Ele­na Udrea din partid, cu o zi înainte. De ase­me­nea, Movilă a spus că nu intenţionează să solicite nicio funcţie în filiala ieşeană a PMP. „Dacă era să mă bat pentru funcţii, o fă­ceam la fel de bine în PDL“, a spus deputatul. Ca­melia Bogdănici nu a putut fi contactată ieri pentru a comenta demisia din PDL şi în­scri­erea în PMP. Aceasta s-a aflat însă în dreapta liderului PMP, Eugen Tomac, la conferinţa de presă prilejuită de prezentarea noi­lor mem­bri ai partidului.

Demisia celor doi deputaţi din PDL a luat prin surprindere conducerea partidului. Aceas­ta, cu atât mai mult cu cât Camelia Bogdănici era al doilea om din filială, îndeplinind func­ţia de prim-vicepreşedinte. „La partid nu am primit nicio hârtie de demisie. Am discutat recent cu doamna Bogdănici şi nu a adus vor­ba de vreo intenţie de plecare. Poate fi numai o ştire şi să rămână aşa, neconfirmată. Ori­cum, orice plecare din partid este o pierdere“, a spus liderul filialei, Gabriel Surdu.

În urma celor două demisii din PDL, filiala ieşeană a rămas reprezentată în Parlament doar prin senatorul Dumitru Oprea. Acesta a afirmat că nu intenţionează deocamdată să ur­meze exemplul oferit de Bogdănici şi Movilă, dar a caracterizat situaţia filialei ca fiind „în­grijorătoare“. „Am auzit ştirea de la colegii mei de partid, care erau cam «electrocu­taţi». Culmea, discutasem cu Petrică recent şi mă convinsese, cu doamna Cristina Do­bre, să mergem împreună sâmbătă la Bra­şov, la şedinţa Biroului Permanent Naţional. Ce s-a întâmplat este destul de îngrijorător. E drept, se discuta despre astfel de plecări de la începutul sesiunii parlamentare. Eu am credinţele mele şi le voi face şi publice, dar nu am fost angajat în astfel de discuţii. Pentru partid, fără discuţie, este o problemă şi oricine ar fi preocupat de ea“, a precizat Oprea.

Comentarii