Două accidente: trei victime, două dintre ele în stare foarte gravă

luni, 28 octombrie 2013, 02:50
3 MIN
 Două accidente: trei victime, două dintre ele în stare foarte gravă

Un ieşean a ajuns sâmbătă la spital în stare gravă chiar de ziua lui, după ce a fost lovit în plin de un autoturism care circula cu viteză. Accidentul a avut loc în zona Zim­bru, pe strada Columnei, chiar lângă staţia de benzină aparţinând Petrom. Bărbatul în vârstă de 77 de ani se numeşte Dumitru Lazăr şi se în­drepta spre un magazin din zonă pentru a face cumpărături pentru musafirii care veniseră la ziua lui. În momentul în care a încercat să traverseze strada neregulamentar, a fost surprins de un autoturism Renault care circula cu viteză dinspre piaţa Dacia către Biserica Ca­tolică „Sfântul Anton“. Martorii au povestit că au auzit o bubuitură şi au văzut apoi victima aruncată în sus câţiva metri. Şoferul a spus că frânele au ţinut doar pe partea din faţă a autoturismului. „Am frânat, dar au ţinut doar frânele de pe fa­ţă. Nu am avut ce face“, a spus şo­ferul. Martorii accidentului s-au arătat revoltaţi de intervenţia echi­pajului SMURD. „Am sunat la 112 şi au venit 12 minute mai tîrziu. În tot acest timp, nimeni nu i-a acordat primul ajutor bărbatului căzut, nici măcar jandarmii. Jandarmii doar l-au păzit“, a spus o femeie. La apariţia ambulanţei SMURD, trecătorii au huiduit echipajul me­dical.

Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar pe­nal pentru vătămare corporală din culpă. „În urma accidentului, băr­batul de 77 de ani a ajuns în UPU cu un traumatism cranio-cerebral cu paralizie cerebrală, o contuzie toraco-abdominală, o fractură ab­dominală şi încă una a vertebrei L1. Momentan, pacientul este in­ternat în Clinica de Chirurgie 1, pe secţia de Anestezie-Terapie Inten­sivă“, a adăugat dr. Gabriel Peria­nu.

Un alt accident a avut loc tot sâmbătă în localitatea Bivolari, unde un şofer în vârstă de 29 de ani, beat criţă, s-a răsturnat cu autoturismul Dacia într-o curbă. Tânărul şofer a ajuns la spital, dar şi pasa­gerul din dreapta, în vârstă de 28 de ani, s-a ales cu mai multe fracturi. „Adrian C., de 29 de ani, avea o îmbibaţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe nu­mele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului“, a precizat Ale­xandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei. Şoferul a ajuns cu multiple traumatisme la Unitatea de Pri­mire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“. „Când a ajuns la noi, tânărul era policontuzionat, suferea de o contuzie toraco-ab­do­minală şi de o fractură de humerus stâng. El era băut, iar după stabilizarea sa am decis transferarea lui către Spitalul de Neurochirurgie“, a declarat dr. Gabriel Perianu, me­dic de gardă la UPU. Pe lângă faptul că s-a pus singur în pericol, şoferul beat a riscat şi viaţa celuilalt pa­sager din Dacie, care a necesitat intervenţia de urgenţă a medicilor de la UPU. „Bărbatul de 28 de ani, din Iaşi, s-a ales cu mai multe fracturi, iar momentan se află internat în Clinica I de Chirurgie de la Spitalul Sfântul Spiridon. A suferit un tramatism cranio-cerebral, cu paralizie cerebrală, mai multe fracturi costale, ruptură de splină, hidropneumotorax în partea stângă şi o traumă facială severă“, a adăugat medicul de gradă. (Iulia CIUHU, Andrei DÎSCĂ)

Comentarii