De Business

Punem punctul pe știi

Două firme implicate în dosarului primarului Oprescu se războiesc în instanţă

vineri, 18 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Două firme implicate în dosarului primarului Oprescu se războiesc în instanţă

Firmele care l-au băgat după gratii preventiv pe primarul Bucureştiului Sorin Oprescu se războiesc în instanţă la Iaşi. Compania Green Line Construct, administrată de fostul viceprimar PSD din Dărmăneşti (judeţul Dâmboviţa), Viorel Cătănescu, a deschis un proces prin care cere insolvenţa companiei ieşene Delta Construct Invest, aparţinând omului de afaceri băcăuan Claudiu Bengalici, reţinut şi el în dosarul lui Oprescu. 

Procesul a fost deschis de administratorul Green Line Construct la Tribunalul Iaşi pe data de 15 martie, iar primul termen în care se va analiza solicitarea companiei dâmboviţene a fost stabilit pentru data de 19 aprilie. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Green Line Construct nu au dorit să ofere detalii despre proces, arătând că nu au niciun motiv să îşi dezvăluie relaţiile contractuale cu partenerii de afaceri. „Nu văd de ce v-am oferi astfel de informaţii. Înţeleg dorinţa dumneavoastră de a vă face treaba, dar nu vă pot da detalii. Există situaţii în care furnizorii nu îşi primesc banii, să nu credeţi că avem o plăcere de a deschide procese cu alte firme”, ne-a transmis Cristina Gogonea, asociata companiei Green Line Construct.

De cealaltă parte, compania Delta Construct Invest a fost înfiinţată în 2009 în Bucureşti ca „Delta Paper” de Florin şi Laurenţiu Pasăre, iar din 2014, sediul a fost mutat în Iaşi şi acţionari au devenit Claudiu Bengalici şi Mariana Frone. Atât Green Line Construct, cât şi Delta Construct Invest, au fost implicate în scandalul mitei primite de Oprescu, procurorii DNA arătând că banii aveau ca provenienţă contractele câştigate la licitaţii de cele două firme. Mai mult, Green Line Construct ar fi fost chiar firma care l-a denunţat pe Oprescu, societatea care acum cere insolvenţa Delta Construct câştigând anterior două mari contracte cu Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti în valoare de 3,7 milioane euro, pentru asfaltarea unor alei.

De cealaltă parte, Delta Construct Invest era abonată la contractele Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti, în speţa în care şi Claudiu Bengalici a fost reţinut valoarea contractului pentru realizarea unor lucrări de canalizare fiind de 3,5 milioane euro. Având în vedere procesul de insolvenţă deschis de Green Line Construct, în afară de legătura cu banii publici oferiţi de instituţiile din subordinea lui Oprescu a existat şi o relaţie directă între cele două societăţi private.

 

  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii