Două premiere pe ţară, de mâine la Cinema Republica

joi, 30 octombrie 2014, 19:53
2 MIN

De vineri la Cinematograful Republica veţi putea urmări trei filme, dintre care două sunt în premieră pe ţară, iar cel de-al treilea este cunoscut ca fiind unul de succes.

Începând cu ora 14 veţi putea urmări filmul „Alphabet” în regia lui Erwin Wagenhofer, un documentar cu Yakamoz Karakurt şi Gerald Huther. Biletul costă 4 lei. Tema este cea a schimbărilor rapide, a crizelor şi-a dezorientării. Sistemul financiar, energia, clima se schimbă. Toate problemele din aceste domenii au un lucru în comun: au fost create de oameni. Multe au fost create de absolvenţi ai celor mai bune universităţi din întreaga lume. Este această nebunie un efect al educaţiei? Documentarul analizează sistemul educaţional modern şi lansează ipoteza că el reprezintă un obstacol în calea dezvoltării imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii libere a copiilor.

Începând cu ora 16.30 veţi putea urmări celebrul film „Snow White and the Huntsman”, în regia lui Rupert Sanders care este o producţie din 2012. Din distribuţie fac parte actorii: Kristen Stewart, Charlize Theron şi Chris Hemsworth.

Ultimul film este la ora 19 şi este o premieră mâine în toate cinematografele din ţară. „Maps to the Stars”, în regia lui David Cronenberg. Acest film este o poveste de Hollywood deturnată, în care doi foşti copii-actori de succes, ajunşi la maturitate, au probleme cu drogurile şi cu piromania, iar o femeie stea de cinema este bântuită de fantoma mamei ei decedate. Din distribuţie fac parte actorii: Robert Pattinson, Mia Wasikowska, Julianne Moore şi John Cusack. Biletul costă 6 lei.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Cinematografului Republica înainte de eveniment.

 

Comentarii