Dumnezeu i-a luminat pe poliţişti. Au prins traficanţi de droguri în faţa Bisericii Banu

vineri, 04 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Dumnezeu i-a luminat pe poliţişti. Au prins traficanţi de droguri în faţa Bisericii Banu

Prinşi cu drogurile, traficanţii au rupt-o la fugă de le-au sărit până şi papucii din picioare.

Doi tineri au fost prinşi în flagrant delict ieri la amiază cu droguri asupra lor de poliţiştii ieşeni de la Crimă Organizată, în faţa Bisericii Banu din Fundaţie. Cei doi tineri, dintre care unul dintre ei din Vaslui, au preluat drogurile de la o firmă de curierat din zona Moara de Foc printr-un pachet trimis din Anglia. Tânărul din Vaslui a împrumutat un autoturism Volkswagen cu numere de înmatriculare din Anglia, apoi a mers şi a ridicat pachetul de la firma de curierat. În acest timp, ei au fost urmăriţi de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) şi au fost interceptaţi în zona Bisericii Banu, în jurul orei 15. În prezenţa unui procuror de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), autoturismul acestora a fost percheziţionat, fiind ridicate mai multe pachete în care se aflau jucării. În momentul în care au fost interceptaţi, cei doi au încercat să fugă, dar au fost prinşi rapid de anchetatori.

Unul dintre ei a încercat să fugă deşi în grabă i-a sărit un papuc de la un picior. Au fost încătuşaţi şi în prezenţa lor autoturismul a fost percheziţionat, apoi cei doi au fost duşi la sediul BCCO din Copou, pentru continuarea cercetărilor. Unul dintre tineri a spus că nu ştia ce este în pachetul preluat de firma de curierat. „Eu nu am nicio treabă cu drogurile. Mă cunosc cu el (n.r .- celălalt tânăr implicat în „afacere“), suntem cunoştinţe. El merge des prin Anglia, lucrează acolo“, a spus unul dintre cei doi reţinuţi.

Procurorul de caz nu a dorit ieri să ofere mai multe amănunte despre cantitatea de droguri găsite şi natura lor. Poliţiştii au mai găsit în autoturism o sticluţă în care se afla Ketamină, un anestezic şi un drog care în cantităţi mari produce halucinaţii puternice. Acest tip de drog este folosit de către tineri la petreceri.

Comentarii