Eforturi zadarnice pentru salvarea unui bărbat intoxicat cu antigel

miercuri, 29 mai 2013, 01:50
2 MIN
 Eforturi zadarnice pentru salvarea unui bărbat intoxicat cu antigel

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Roman, şi-a pierdut viaţa ieri, pe patul de spital, în urma unei intoxicaţii cu antigel.

Deocamdată, nu se ştie dacă bărbatul a ingerat substanţa toxică dorind să-şi pună capăt vieţii sau accidental, însă, din păcate, nimeni nu a mai putut să-l salveze. Acesta a fost găsit aproape fără suflare de un vecin, care a şi sunat de urgenţă la 112. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a transportat pe bărbat imediat la Spitalul „Sf. Spiridon“, dar, în ciuda eforturilor medicilor, era deja prea târziu. „Pacientul a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe în comă profundă, cu hipotermie şi acidoză severă. S-a suspectat o intoxicaţie cu etilenglicol şi s-au luat toate măsurile medicale necesare. Bărbatul a făcut însă stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat“, a declarat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenţă.

Alte două persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat voluntar, din dorinţa de a-şi pune capăt zilelor. Problemele familiale şi lipsa banilor le-a adus în pragul disperării, găsind ca unică soluţie sinuciderea. Un bărbat de 37 de ani, din Şcheia, a ajuns în UPU în comă de gradul II după ce a înghiţit toate medicamentele pe care le-a găsit în casă, iar o femeie de 68 de ani, din Vlăsineşti, a necesitat îngrijiri de specialitate după ce a înghiţit cantităţi semnificative de sodă caustică.

Ambii sunt internaţi în Clinica de Toxicologie, însă bărbatul este ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. În stare extrem de gravă este şi o ieşeancă de 45 de ani, care a încercat să se spânzure. Aceasta a ajuns la timp pe mâna medicilor, care i-au aplicat măsuri de resuscitare, altfel salvând-o din şocul cardio-respirator pe care l-a suferit. Totuşi, şansele sale de supravieţuire rămân minime, acum aflându-se sub supraveghere de specialitate în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Clinicii ORL.

Comentarii