Episcopul de Iaşi, prezent la o conferinţă internaţională la Vatican

duminică, 30 aprilie 2017, 12:36
1 MIN
 Episcopul de Iaşi, prezent la o conferinţă internaţională la Vatican

PS Gherghel, episcopul catolic de Iaşi, a anunţat că participă la o conferinţă internaţională care are loc în aceste zile la Vatican, sub tema „Acţiunea Catolică este misiune cu toţi şi pentru toţi“. 

Evenimentul este organizat de Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice şi Acţiunea Catolică Italiană în colaborare cu Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă, şi reprezintă practic Congresul Internaţional al Acţiunii Catolice. Din Dieceza de Iaşi îl însoţesc pe episcop pr. Cornel Cadar, pr. Felix Roca, Cristina Mare, Adriana Ianuş şi Anca Frona, ultimii trei reprezentanţi ai Acţiunii Catolice din România. Congresul s-a deschis pe 27 aprilie cu o sfântă Liturghie în bazilica „Sfântul Petru“ care a fost prezidată de cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului.

La congres a fost prezent şi Papa Francsc. Începând de ieri, Forumul reunit s-a întâlnit la Roma, Casa Tra Noi, pentru a VII-a Adunare electivă a Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice. Duminică, în ultima zi pe care o vor petrece acolo, vor sărbători 150 de ani ai Acţiunii Catolice în Italia, la care va veni şi papa Francisc. Ultimul congres de acest fel a fost în urma cu mai bine de zece ani, în 2004, a avut loc la Roma-Loreto între 31 august şi 5 septembrie, fiind prezentă de asemenea o delegaţie din România şi acolo. 

Comentarii