Executorul judecătoresc Mereuţă, nemulţumit că a fost scos cu forţa din dosarul milionarului Şorănescu

miercuri, 28 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Executorul judecătoresc Mereuţă, nemulţumit că a fost scos cu forţa din dosarul milionarului Şorănescu

Executorul judecătoresc a venit cu o serie de precizări cu privire la cererea de recuzare cerută împotriva sa de către patronul complexului Onyx-Bellaria.

Lăcrămioara Mereuţă a înaintat Judecătoriei Iaşi o cerere de revizuire a hotărârii prin care s-a dispus recuzarea sa dintr-un dosar de executare împotriva omului de afaceri Constantin Şorănescu, patron al complexului Onyx-Bellaria, precum şi anularea actelor de executare emise în trecut. E vorba de un dosar de executare ce a vizat valorificarea unor bunuri deţinute de acesta, în baza unei datorii a acestuia. Potrivit unei precizări remise de către Lăcrămioara Mereuţă, dosarul de executare nu a vizat şi vânzarea vilei omului de afaceri Constantin Şorănescu, imobilul fiind valorificat în cadrul unui alt dosar execuţional.

„Dosarul nr. 281/2014 în care în mod nelegal au fost anulate actele de executare în baza unei simple cereri de recuzare – fără ca această cerere să aibă la bază o contestaţie la executare împotriva unor anumite acte întocmite de executorul judecătoresc, are ca obiect valorificarea unor bunuri mobile aparţinând debitorului Şorănescu Constantin, nicidecum valorificarea imobilului/vilei acestuia. Valorificarea imobilului/vilei s-a făcut în dosarul nr. 1288/2012 – dosar în care au fost formulate contestaţii de executare şi cereri de recuzare care au fost integral respinse ca nefondate de către instanţele de judecată, vânzarea devenind definitivă şi irevocabilă”, a precizat Lăcrămioara Mereuţă. Executorul a fost recuzat dintr-unul din dosarele de executare întocmit împotriva lui Şorănescu după ce acesta din urmă a invocat că ar fi parte vătămată într-un dosar penal în care Lăcrămioara Mereuţă este cercetată pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals intelectual.

 

  

Comentarii