De Business

Punem punctul pe știi

Exemplu pozitiv din rândul firmelor ajunse în insolvenţă: A platit mare parte din datorii!

joi, 20 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Exemplu pozitiv din rândul firmelor ajunse în insolvenţă: A platit mare parte din datorii!

Una din cele mai cunoscute companii din industria modei ieşene, Casa Teo, poate fi văzută ca un exemplu pozitiv în rândul firmelor care ajung în insolvenţă. Potrivit ultimului raport al administratorului judiciar, firma condusă de Sorin şi Gabriela Pîslariu a reuşit să se achite integral datoria pe care o avea faţă de instituţia bancară BRD şi care însuma circa 65% din totalul datoriilor înscrise la masa credală, la mai bine de patru ani de la intrarea în insolvenţă. 

Menţionăm faptul că SC Casa Teo SRL a achitat întreaga sumă înscrisă la masa credală şi în graficul planului de reorganizare către BRD- Group Societe Generale SA, respectiv 641.984,34 lei. Astfel, conform declaraţiei autentificată sub nr 1926/27.07.2016 creditorul a solicitat radierea din cartea funciară nr 125292/C1-U3 a tuturor sarcinilor instituite şi se arată că nu mai are pretenţii de nici o natură asupra bunului sus-menţionat. Prin Încheierea nr. 103515/28.07.2016 OCPI Iaşi – BCPI Iaşi admite cererea de radiere a dreptului de ipotecă înscris în favoarea BRD- Group Societe General prin sucursala Iaşi în cartea funciară”, conform raportului administratorului judiciar, care va fi supus votului creditorilor pe 1 noiembrie.

Recent, judecătorul sindic a admis şi prelungirea planului de reorganizare de la trei la patru ani, astfel că în perioada următoare societatea Casa Teo va continua să achite creanţele conform graficului de plăţi, cuantumul total rămas de plătit fiind de peste 135.000 lei, din care 107.000 la bugetul de stat. Firma Casa Teo a fost înfiinţată în 1993 şi este cunoscută la nivel naţional datorită articolelor de îmbrăcăminte din piele pe care le comercializează. În 2012, pe fondul fenomenului generalizat al crizei economice care nu mai permitea susţinerea cheltuielilor curente ale firmei, după cum a menţionat Sorin Pîslariu în cerere, Casa Teo a solicitat intrarea în procedură de insolvenţă şi posibilitatea propunerii unui plan de reorganizare.

Din rapoartele administratorului judiciar reiese că, din activitatea curentă, societatea reuşeşte să achite atât cheltuielile actuale, cât şi cele prevăzute în graficul de plăţi, existând astfel premisa ieşirii din insolvenţă. Din informaţiile transmise Minsiterului de Finanţe, Casa Teo a reuşit anul trecut, cu zece angajaţi, să înregistreze venituri de peste 950.000 lei şi un profit de 344.000 lei. 

 

 

Comentarii