EXPLOZIA din COPOU Care este starea victimelor internate în spital

miercuri, 03 august 2016, 01:52
1 MIN
 EXPLOZIA din COPOU Care este starea victimelor internate în spital

Dintre cele 11 victime ale exploziei din Copou, doar şase au rămas internate în unităţile medicale din Iaşi. Celelalte cinci au primit îngrijiri pe loc de la echipajele medicale ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi nu au necesitat internare.  

La Spitalul „Sf. Spiridon” se află momentan o familie formată dintr-o femeie şi un bărbat de aproximativ 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral, traumatisme la nivelul toracielui şi abdomenului, amândoi fiind internaţi la Terapie Intensivă în cadrul Clinicii de Chirurgie. Cealaltă familie care a suferit o intoxicaţie uşoară a fost externată în cursul nopţii de luni. O altă femeie în vârstă de 63 de ani cu un traumatism cranio-cerebral şi unul la nivelul mâinii a fost redirecţionată către Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate.

„Pacienţii sunt stabili, însă fiind vorba despre persoane mai în vârstă care suferă şi de alte boli cronice, nu ştim încă dacă evoluţia lor va fi una fără complicaţii”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon”. În cadrul aceleiaşi unităţi medicale se află şi o femeie de 49 de ani, care nu locuia însă în imobilul respectiv.

Conform medicilor urgentişti, aceasta era o locatară a unui bloc vecin, iar din cauza sperieturii a căzut şi şi-a fracturat piciorul. Aceasta se află în Clinica de Ortopedie şi urma să fie operată în cursul zilei de ieri.

Comentarii