Fenechiu, din nou faţă-n faţă cu liberarea condiţionată

marți, 20 septembrie 2016, 01:55
2 MIN
 Fenechiu, din nou faţă-n faţă cu liberarea condiţionată

Magistraţii Judecătoriei Vaslui vor analiza astăzi din nou dosarul de liberare condiţionată al fostului liberal Relu Fenechiu. Ex-ministrul a sperat că va fi eliberat din penitenciar la finele lunii trecute, însă judecătorii au concluzionat atunci că Fenechiu înaintase de fapt o plângere împotriva comisiei de liberare condiţionată din Penitenciarul Vaslui, şi au decis să amâne cauza.

Fenechiu a fost încarcerat în Vaslui până să fie arestat preventiv de către DNA Ploieşti, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită după ce ar fi cerut 620.000 de euro de la firma Siveco, pentru a interveni pe lângă directori ai Ministerului Justiţiei, dar şi ai Antibiotice, pentru care respectiva firmă să câştige contracte publice.

Relu Fenechiu, ex-ministru al Transporturilor, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul“, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituþiei. Alături de Relu Fenechiu a mai fost condamnat şi fratele său, Lucian, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă. Alţi trei directori din cadrul SISEE au fost, de asemenea, condamnaţi în acest dosar. 

Comentarii