Fetiţa hrănită 5 ani doar cu pufuleţi, Florentina, poate fi NORMALĂ, dacă o ajutăm

marți, 08 iulie 2014, 01:56
2 MIN
 Fetiţa hrănită 5 ani doar cu pufuleţi, Florentina, poate fi NORMALĂ, dacă o ajutăm

Florentina a fost adusă la spital cântărind şase kilograme la vârsta de 5 ani, fiind hrănită doar cu ceai şi pufuleţi, Acum, după patru luni, medicii deja se gândesc să o pregătească de mers la şcoală.

Florentina cântărea aproa­pe şase kilograme la vârsta de cinci ani. A fost înfometată crunt de părinţii care au hră­nit-o doar cu ceai şi pufuleţi. Când autorităţile au dus-o la spital, era în stare gravă, aproape în comă, iar medicii au decis transferul micuţei de la Vaslui la Iaşi. Ea a fost internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, unde i-au fost depistate probleme de nutri­ţie, neurologice şi la nivel motor.

Au trecut patru luni de atunci, iar Florentina „a în­florit“, aşa cum obişnuiesc să spună cadrele medicale, şi acum se bucură de a doua ei familie. Fetiţa a luat în greutate, iar evoluţia ei este cât se poate de favorabilă. „După tratamentul de recuperare nutriţională la care a fost supusă, am asigurat o creş­tere bună a pacientei. Tot­oda­tă, au dispărut şi pro­ble­me neurologice. Din punct de vedere motor a reuşit în prima lună de la internare să meargă cu premergător, iar acum se deplasează singură pe picioarele ei“, a explicat prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a spitalului.

Însă, chiar şi în aceste condiţii, fetiţa prezintă comportamentul unui copil de un an şi încă nu poate să vorbească, ci doar silabiseşte. Iar asta din cauză că nu a avut o dezvoltare neurologică normală. Medicii specialişti sunt totuşi optimişti în privinţa evoluţiei ei. „Se va observa o dezvoltare fulminantă după ce va putea vorbi. Va urma o terapie cu un logoped, în acest sens. Ulterior, va putea merge şi la şcoală“, a adăugat profesorul.

Dar până să ajungă pe băncile şcolii, Florentina mai are de crescut. Acum ar avea nevoie de lucruri ce ţin de strictul necesar pentru un copil de un an. „Hainele pe care le avea nu îi mai vin, iar pamperşii sunt insuficienţi la ora actuală. Foarte multă lume se interesează de Flo­ren­tina, pentru că vor să ştie cum arată acum. Au văzut imaginile cu ea, spun că ar dori să doneze strictul necesar, doar că nu am primit ni­mic până în acest mo­ment“, a precizat Gina Mun­teanu, asistentă şefă în cadrul Clinicii de Gastroenterologie.

Cei care doresc şi chiar pot să o ajute pe Florentina se pot adresa personalului din cli­nica anterior menţionată.

Comentarii