Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, nu mai vrea să fie avocat la Iaşi

sâmbătă, 19 martie 2016, 03:00
2 MIN
 Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, nu mai vrea să fie avocat la Iaşi

Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), s-a răzgândit în privinţa înscrierii în Baroul Iaşi. Ex-procurorul înaintase încă de la finele săptămânii trecute o solicitare către Baroul Dolj, în care solicita îns­crierea în tabloul definitiv al avocaţilor de acolo, după care transferul în municipiul nostru.

Pe 17 martie, Bica a fost reprimită în avocatură, însă s-a răzgândit şi, în loc de Iaşi, a cerut să se transfere la Bucureşti.

„Noi îi dăm un aviz de principiu, trimi­tem dosarul profesional şi Baroul Bucureşti decide dacă o primeşte sau nu. Din punctul meu de vedere, există prezumţia de nevinovăţie, iar exclude­rea din profesie pentru nedemnitate se dispune când hotărârea este definitivă. Doamna Bica se află în fază de cerce­tare, este avocată şi, neavând o hotărâre definitivă de condamnare, are dreptul să îşi exercite activitatea unde vrea în România“, a precizat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, pentru Ager­pres. 

Alina Bica a devenit avocat începând din 2011, însă a fost suspendată după ce a ales o carieră în magistratură. A fost suspendată din funcţie după ce a fost trimisă în judecată în două dosare de corupţie.

În toamna anului trecut, întrebată de ce vrea să redevină avocat, Bica preciza:

„Bănuiesc că nu pot să stau pe banii părinţilor. Nu am un venit, în pofida a ceea ce s-a spus şi s-a comentat la televizor, stau într-un apartament de 50 de metri pătraţi, cu o rată de 400 de euro pe lună, pe care, dacă nu o plătesc, mă dau afară. Cu tot respectul, trebuie să lucrez, nu am ce să fac. Nu doresc să discut despre lucrurile astea, că nu am nevoie de simpatia nimănui, e problema mea personală şi intenţionez să mi-o descurc“.

Comentarii