FOTO: Bebeluş furat din maternitate. Căutările au durat 17 ani

vineri, 20 martie 2015, 09:26
2 MIN

Un bebelus a fost furat in maternitate din bratele mamei, in timp ce aceasta dormea. Bebelusul a disparut, la trei zile dupa nastere de la Spitalul Groote Schuur din Cape Town, Africa de Sud, in aprilie 1997. Incidentul a fost larg mediatizat, iar parintii au facut tot posibilul ca lume cat mai multa sa afle si astfel sa isi poata localiza copilul.

Morné si Celeste Nurse au mai avut apoi doua fete si un baiat, insa niciodata nu au uitat de primul lor nascut. In fiecae an ii sarbatoreau ziua de nastere, cu tort si lumanari. Fratii cei mici au stiut intotdeauna ca au o sora mai mare care a fost rapita. Nu trecea o zi fara ca mama sa le povesteasca celor mici despre fiica disparuta si sa le spuna ca intr-o zi vor fi din nou impreuna. “N-am renuntat niciodata la speranta. Stiam in sufletul meu ca fiica mea este undeva, prin lume, dar ca o sa vina acasa”, spunea tatal fetei.

Zephany Nurse a fost gasita de sora ei mai mica, printr-o coincidenta naucitoare. Aceasta din urma s-a inscris la acelasi liceu pe care il frecventa si sora ei mai mare, iar copiii au ramas surprinsi de cat de bine semanau. Cassidy Nurse (14 ani) a venit acasa si le-a povestit parintilor ca a intalnit la scoala o fata care seamana foarte bine cu ea. Parintii au invitat-o la casa lor, la un ceai, dupa scoala, iar dupa ce au vazut-o au chemat politia. Testele ADN le-au dat dreptate celor doi parinti. Morné si Celeste Nurse isi regasisera copilul rapit acum 17 ani.

O femeie in varsta de 50 de ani, despre care se presupune ca i-a schimbat numele lui Zephany si a crescut-o in tot acest timp, a fost arestata. Potrivit politiei, femeia era casatorita, insa nu a mai avut si alti copii. Ea traia la cativa kilometri distanta de parintii sai biologici. Femeia, al carei nume nu a fost dat publicitatii, a fost audiata si acuzata de rapire, frauda si incalcarea drepturilor copilului.

FOTO: dailymail.co.uk

Zephany este inca in custodia serviciilor sociale, chiar daca stie cine sunt parintii biologici. Matusa fetei a declarat ca momentul intalnirii a fost foarte emotionant pentru mama.”Plangea intr-una. Pur si simplu a simtit ca fata este copilul ei disparut”. Familia Nurse abia asteapta sa sarbatoreasca ziua de nastere a fetei, din luna aprilie: “Vom avea o petrecere mare in cinstea ei. Nici nu ne putem exprima sentimentele. E ca si cum am trai un vis si vrei sa te ciupesti ca sa stii daca este real sau nu”.

De cealalta parte, femeia care a crescut-o pana acum, aflata in arest, este distrusa in urma pierderii fetei. “Fetita a fost parte din viata noastra dintotdeauna. Iar acum nu mai este. Nu mai avem contact cu ea deloc. Nu stim unde este”, a declarata sora femeii arestate.

Coletta Canale, psihoterapeut, spune ca viata fetei este intoarsa pe dos. Chiar daca familia biologica jubileaza pentru ca au regasit-o, fata a pierdut-o pe femeia pe care a considerat-o pana acum mama. “Durerea ei este profunda. S-ar putea chiar sa se invinovateasca pentru faptul ca este responsabila de acuzarea femeii”, a adaugat psihoterapeutul.

sfatulparintilor.ro

Comentarii