Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

(FOTO) Mâine începe Festivalul Afterhills: 101 trupe şi artişti vor cânta pe patru scene

Participanţii au la dispoziţie 25 de hectare.

GALERIE
afterhills43afterhills42afterhills19afterhills27afterhills29afterhills1afterhills2afterhills3afterhills4afterhills5afterhills6afterhills7afterhills8afterhills9afterhills10afterhills11
  • afterhills43
  • afterhills42
  • afterhills19
  • afterhills27
  • afterhills29
  • afterhills1
  • afterhills2
  • afterhills3
  • afterhills4
  • afterhills5
  • afterhills6
  • afterhills7
  • afterhills8
  • afterhills9
  • afterhills10
  • afterhills11
- +

Pregătirile pentru Festivalul After­hills sunt pe ultima sută de metri, iar organizatorii realizează deja ultimele detalii pentru evenimentul care ur­mează să înceapă încă de vinerea aceasta. De la cele 50 de trupe cu care încheiaseră un contract la primele ieşiri în presă, în acest moment sunt anunţate 101 trupe şi artişti care vor concerta pe cele patru scene amenajate. 

Partici­panţii au la dispoziţie 25 de hectare de teren pe care să danseze, să asculte muzică, să se relaxeze sau să aleagă dintre cei mai bine de 20 de agenţi comerciali unde să ia masa. „Sunt elemente construite special pentru noi în zona de food. Au fost agenţi economici care au vrut iniţial să vină doar cu un cort, dar când au văzut ce construim aici, au zis nu, şi au creat fel de fel de structuri pe care le-au creat special pentru Afterhills, şi vor fi folosite pentru prima dată la noi“, a precizat Ovi­diu Biber, unul dintre organizatori. Organizatorii anunţă un festival amplu, destinat tuturor vârstelor, cu genuri muzicale diverse şi activităţi care să-i ţină pe cei prezenţi pe parcursul întregii zile. „Noi am început acest festival cu 50 de artişti şi trei scene mari, iar acum am crescut şi am ajuns la 101 artişti şi patru scene mari. S-au îm­părţit aceste nume pe fiecare zi, fiind foarte multe momente de entertainment şi surprize, pentru toate categoriile de vârstă. Practic, de la intrarea în festival, de dimineaţă, participanţii vor avea ce face. La orice oră se vor întâmpla foarte, foarte multe acţiuni“, a mai precizat Ovidiu Biber.

Pentru desfăşurarea în cele mai bu­ne condiţii, terenul a fost stropit împo­triva insectelor de patru ori, iar ris­curile de a fi muşcat de căpuşe sau păianjeni nu există. „Pe timpul zilei vom avea o intesă activitate pentru familiile care vor veni, pentru copii, pentru tineri, pentru oamenii care vor să iasă din casă şi să facă o plimbare. Cu siguranţă, oamenii care vor veni aici la festival vor dori ca acest festival să nu se termine“, a mai specificat Ovidiu Biber.
 
 
Cei care nu şi-au luat încă bilete, acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul evenimentului, dar şi din diferite locuri din Iaşi, baruri şi cafenele din oraş, principalul loc fiind însă Atriumul din Palas unde pot beneficia şi de diferite reduceri sau oferte. De asemenea, aceleaşi oferte pot fi găsite la caravana care va circula în această perioadă prin oraş.
 
 
Festivalul Afterhills propune nume­roase nume importante ale muzicii, atât artişti români cunoscuţi, dar şi nume celebre la nivel internaţional. Vineri vor putea fi ascultaţi Gojira şi Bob Sinclar, sâmbătă John Newman, iar duminică ATB, dar acestea sunt doar o mică parte dintre cei care vor cânta pe durata celor trei zile.
 
 
Pe lângă muzică, participanţii se vor bucura şi de artă plastică. Astfel, sunt pregătite 25 de lucrări ale unor artişti apreciaţi, care vor fi expuse în zona de artă, însă vor fi realizate lucrări şi pe durata desfăşurării festivalului. De asemenea, spectatorii au şansa de a participa la o mică lucrare împreună cu artiştii, iar aceasta poate fi luată acasă drept suvenir. „Vor fi create lucrări în timp real, iar oamenii vor putea să vadă cum se realizează acestea. Este interesant să vezi un artist la lucru, să vii din când în când să vezi ce lucrează şi unde vrea să ajungă. De asemenea, lucrările care vor fi create în cadrul festivalului vor fi scoase la licitaţie, iar banii îi vom dona asociaţiei Pro Ruralis care sprijină copiii inteligenţi din zonele rurale pentru ca aceştia să aibă şansa la o educaţie aşa cum merită“, a declarat organizatorul.
 
 
Un detaliu care va completa ima­ginea generală a evenimentului este şi faptul că organizatorii au montat litere care formează numele festivalului pe dealul dinspre Miroslava, după mo­delul de la Hollywood. Accesul la festival se va face doar pe intrarea dinspre Miroslava, accesul din partea centrului comercial Era fiind destinată doar VIP-urilor. De asemenea, sunt amenajate 4.000 de locuri de parcare, însă organizatorii îndeamnă participanţii să vină cu mijloacele de transport în comun, care vor sosi la fiecare jumătate de oră, transportul fiind gratuit.
 
 
În cadrul festivalului sunt implicaţi aproximativ 600 de voluntari, care au fost instruiţi de către reprezentanţii companiei ieşene Iaşisting. Astfel, aceştia sunt pregătiţi să intervină atât în cazurile în care cineva are nevoie de prim ajutor, dar şi dacă se întâmplă se izbucnească vreun incendiu. De asemenea, vor exista în diferite locuri extinctoare oferite de aceeaşi companie.  
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri