(FOTO) Un kamikaze s-a aruncat în aer în apropiere de Moscheea din Mecca

sâmbătă, 24 iunie 2017, 11:33
2 MIN
 (FOTO) Un kamikaze s-a aruncat în aer în apropiere de Moscheea din Mecca

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer aproape de Marea Moschee din Mecca, în timp ce poliția a dejucat un complot care viza cel mai sfânt loc al Islamului, la sfârșitul lunii postului Ramadan, au declarat sâmbătă forțele de securitate din Arabia Saudită, citate de AP.

Ministerul de Interne saudit a declarat că a lansat un raid în orașul Jiddah, precum și două zone din Mecca, inclusiv cartierul Ajyad Al-Masafi, situat în apropiere de Marea Moschee. Acolo, polițiștii s-a angajat într-un schimb de focuri cu un atentator sinucigaș, care pentru a nu fi prins s-a detonat și a provocat prăbușirea clădirii. În urma exploziei, 11 persoane au fost rănite dintre care șase civili și cinci membri ai forțelor de securitate, scrie Libertatea.ro.

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer aproape de Marea Moschee din Mecca, în timp ce poliția a dejucat un complot care viza cel mai sfânt loc al Islamului, la sfârșitul lunii postului Ramadan, au declarat sâmbătă forțele de securitate din Arabia Saudită, citate de AP. Ministerul de Interne saudit a declarat că a lansat un raid în orașul Jiddah, precum și două zone din Mecca, inclusiv cartierul Ajyad Al-Masafi, situat în apropiere de Marea Moschee. Acolo, polițiștii s-a angajat într-un schimb de focuri cu un atentator sinucigaș, care pentru a nu fi prins s-a detonat și a provocat prăbușirea clădirii. În urma exploziei, 11 persoane au fost rănite dintre care șase civili și cinci membri ai forțelor de securitate.

Marea Moschee a fost ținta militanților și înainte, în parte pentru că reprezintă un simbol al influenței dominante a familiei Al Saud în lumea islamică. Monarhul saudit poartă titlul de „custode al celor două moschei sfinte”. În 1979, aproximativ 250 de militanți au cucerit moscheea și au ținut-o ocupată timp de două săptămâni, cerând familiei regale să abdice de pe tronul. Când trupele saudite au luat cu asalt moscheea, numărul de morți oficial a fost de 229, inclusiv extremiștii și soldații. Incidentul de la Mecca vine într-un moment sensibil pentru Arabia Saudită. În urmă cu doar câteva zile, regele a anunțat că a șschimbat sccesorul la tron, iar pe plan extern, Teheranul conduce grupul țărilor arabe care au impus embargou Qatarului acuzându-i de susținerea terorismului.

Comentarii